sup bebola ikan untuk tukang masak... cepat dimasak, sedap dimakan!
bahan A
bebola ikan
sedikit sawi hijau dan carrot
bebola ikan
sedikit sawi hijau dan carrot
kiub ayam maggi
Bahan B
bawang merah - di tumbuk
bawang putih
Bahan B
bawang merah - di tumbuk
bawang putih
serbuk lada putih
bawang goreng
hirisan cili padi (kak rose tak bubuh)
asam limau
bawang goreng
hirisan cili padi (kak rose tak bubuh)
asam limau
Cara-cara
panaskan kuali, tumis bawang merah dan bawang putih yang telah di tumbuk
then masuk bebola ikan masuk air sedikit
then masukkan air secukupnya. setelah beberapa ketika
masukkan serbuk perasa, kiub ayam, dan sayuran yang telah di potong kecil2.
then masukkan serbuk lada putih dan hirisan cili.
hidangkan dengan taburan hirisan daun ketumbar dan bawang gorengbrbola ikan yang kak rose guna...
No comments:
Post a Comment