Selamat berpuasa Ramadhan ke 23 dan pkpk/pkpb 60..
dah dua bulan tuan rumah terkurung...#stayathome #covid19
dan ayam fillet yang masih banyak berbaki, goreng kicap dengan cauliflower cam ni memang laku lah... gorengkan separuh masak ayam tu dan masak kicap pulak... walaupun dah sejuk ayam tetap lembut dan juicy, Alhamdulillah..
kuih untuk berbuka kak rose buat onde onde keledek, kuih yang tertangguh masa 1st puasa hari tu sebab kehabisan tepung pulut kan.. so kali ni jadi lah..dan buat beso2, bila gigit gula cair habis berterabur. hihi... makan dua biji pun dah kenyang!
buah mangga lemak manis, mangga susu dan tembikai kuning... pakej kuning semuanya!
homemade tau fu fah...anak belikan sebotol besar fresh air soya ni... memang tak abes lah nak minum jer, so kak rose cari resepi camner nak buat tau fu fah ni..jumpa resepi tu kat sini... terima kasih kongsikan resepinya ya. dan ini lah kejadiannya..
sedap dan lembuuuuut jer makan masa berbuka semalam...so tak lah membazir air soya yang tak abes tu kan...
3 comments:
wahhhh enaknya...
seadanya jer KopiCOla... menu berbuka rakyat marhaen, kannn
Salam Ramadhan.
Jaga jarak sosial, kerap cuci tangan, pakai topeng
Ingatlah orang yang tersayang.
Berhati-hati di jalan raya.
Berhati-hati raya.
Syawal jauh di mata, dekat di hati.
Post a Comment