jom kak rose kongsikan resepi dari maz kat sini ya..
Bahan-bahan
1/2 cawan tepung beras
1/4 cawan allpurpose
flour
1 sudu kecil baking
powder
50ml susu segar
1/4 sudu kecil yis kering
- larutkan dalam 2 sudu besar air suam
1-2 titik pewarna kuning
air sejuk peti secukupnya
sedikit serbuk pati ayam
@ garam
jejari ketam secukupnya -
yg dah lembut
minyak untuk mengoreng
sos pencicah
Cara
1. Dalam mangkuk satukan
bahan kering, kemudian masukkan susu segar, yis, pewarna dan air (air tu masuk
sikit-sikit, maz tak sukat pun, jangan cair sangat, biar bila celup jejari
ketam tu lekat gitu), kemudian rehatkan sekejap bancuhan dalam 5-7 minit.
2. Panaskan minyak
secukupnya, celupkan jejari ketam dalam adunan dan goreng hingga perang dan
garing dikedua bahagian. Angkat dan toskan, sedia untuk dinikmati bersama sos
pilihan.
3 comments:
sedapnya
Hehe boleh la buat nanti ni. Sangat mudah dan sedap!
Post a Comment