Lapisan Bawah:
- 1 1/2 cawan pulut
 - 1 1/2 cawan santan cair (saya letak 1 cwn je..bergantung pada jenis pulut)
 - sedikit garam
 
- Basuhkan pulut dan rendamkan beberapa jam sebelum dimasak.
 - Lapikkan plastik dalam loyang bulat 10 inci.
 - Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukuskan sehingga masak...dlm 30 minit.
 - Setelah masak, angkat dan tekankan pulut yang telah masak tadi supaya mampat dan cantik.
 - **Sapu plastik dngn sedikit minyak, ratakan dan tekan2 pulut supaya mampat.
 - Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas.
 
- 1 1/2 cawan tepung gandum
 - 2 sudu besar tepung beras
 - 2 sudu besar tepung jagung
 - 1 cawan gula
 - 4 1/2 cawan santan sederhana pekat
 - 1 sudu kecil garam
 
- Cara-cara
 - Masukkan semua bahan dalam mngkuk dan kacau rata. Tapiskan.
 - Tuangkan perlahan-lahan atas pulut dalam loyang tadi.
 - Kukuskan lebih kurang 30 minit.
 - Sejukkan dahulu baru potong dengan pisau plastik.
 


No comments:
Post a Comment