meh kak rose kongsikan resepi nya, cnp dari Maz, terima kasih ya...
Bahan-bahan
1/2 cawan tepung beras
1/4 cawan allpurpose
flour 
1 sudu kecil baking
powder 
50ml susu segar 
1/4 sudu kecil yis kering
- larutkan dalam 2 sudu besar air suam 
1-2 titik pewarna kuning 
air sejuk peti secukupnya
sedikit serbuk pati ayam
@ garam
jejari ketam secukupnya -
yg dah lembut 
minyak untuk mengoreng
sos pencicah
Cara 
1. Dalam mangkuk satukan
bahan kering, kemudian masukkan susu segar, yis, pewarna dan air (air tu masuk
sikit-sikit, maz tak sukat pun, jangan cair sangat, biar bila celup jejari
ketam tu lekat gitu), kemudian rehatkan sekejap bancuhan dalam 5-7 minit. 
2. Panaskan minyak
secukupnya, celupkan jejari ketam dalam adunan dan goreng hingga perang dan
garing dikedua bahagian. Angkat dan toskan, sedia untuk dinikmati bersama sos
pilihan.
2 comments:
Allpurpose tepung tu tepung apa ye kak rose..
nak juga cuba membuat utk anak2 saya dirumah..
tepung gandum biasa jer Yati...
Post a Comment