sayur yang samaaaa jer kan.. selagi ada stok kena lah habiskan dulu, baru lah boleh beli yang lain kan.. sementelah seminggu sekali jer buat marketing, so...apa yang ade dalam stok kita masak lah...
ikan kembung kayangan ni kak rose bakar dengan dua rasa sambalnya... pes sambal biasa dan juga paste tomyam... rasanya kak rose lebih suka yang dengan pes tomyam tu. lain kali boleh buat lagi lah..
jelly merah leftover pun jadi menu berbuka petang semalam..
jambu batu lohan dengan serbuk asam pak chu... makan buah hingga kenyang lah.
lama sangat tak buat sagu gula melaka ni... sekali buat terus cenggini jadinya, dan lepas cuci dengan air mengalir tu pun tak nampak sebiji2 sagunya, dan kaler merah pun dah hilang. pucat lesi jadinya!...salah sagu ker atau kak rose yang dah tak pandai nak membuatnya 😢 apa pun masih boleh jer makan, tapi tak puas hati lah!
No comments:
Post a Comment