Bahan-bahan:
4 Keping ikan salmon
1 inci halia muda ( mayang )
4 ulas bawang putih ( ketuk @ hiris )
1 biji lemon ( ambil jus )
Garam & Serbuk perasa
Serbuk lada hitam
Sedikit oregano
Minyak zaitun
Cara-cara penyediaannya:
1. Perasakan ikan dengan garam, serbuk perasa dan lada hitam.
1 inci halia muda ( mayang )
4 ulas bawang putih ( ketuk @ hiris )
1 biji lemon ( ambil jus )
Garam & Serbuk perasa
Serbuk lada hitam
Sedikit oregano
Minyak zaitun
Cara-cara penyediaannya:
1. Perasakan ikan dengan garam, serbuk perasa dan lada hitam.
2. Perahkan jus lemon ke atas kepingan ikan salmon.
3. Taburka lada hitam, oregano.
4. Gaulkan dengan bahan putih dan halia.
5. Perap selama setengah jam.
6. Panggang ikan hingga masak.
7. Hidangkan dengan sos cili dan mayonis.
No comments:
Post a Comment