sapa suka apam ni, kita geng!
dah buat berkali2 sejak jumpa resepi kuih apam ni... mudah jer nak sediakan, apa lagi bila dah ada inti kacang yang ready made tu... lagi lah rajin nak buat sementara ada tukang yang suka nak makan kan... jom kak rose kongsikan resepinya..
Bahan Kulitnya:
2 cwn tepung gandum
2 1/2 cwn air
sedikit garam
1 s/k baking powder (ku memandai tambah)
1/2 s/k soda bikarbonat (tambah gak)
1 biji telur (ini pun sama pepandai tambah)
sedikit pewarna kuning dan kaler ijo.
Cara2 menyediakan:
Campur kesemua bahan mesin n tapis kemudian masak seperti kita masak kuih dadar
tapi buat kepingan kecil2 je.. masak sebelah je..tak perlu terbalikkan. guna kuali non stick yg bersaiz kecil.
setelah masak angkat kedlm pinggan letak inti di tengah dan tangkupkan dengan menekan sikit di tepi2nya. kak rose guna acuan karipap.
dah siapppp... mudah kan.
No comments:
Post a Comment