resepinya dari Myr oleh Yani. mekasih ya dan kak rose nak sharekan kat sini lak.....
Bahan-bahan ( 4 orang )
- 1 batang timun
 - 1 batang lobak merah
 - 2 ulas bawang putih
 - 1/2 bawang besar
 - 3 sudu besar cuka
 - garam
 - gula
 - 1 cawan air
 - 1/2 sudu kecil serbuk kunyit
 - 1 sudu besar cili giling
 - 1/2 sudu kecil biji sawi
 
Cara-cara
- Belah 4 bawang putih. Mayang bawang besar
 - Potong memanjang lobak merah dan timun. Rendam dalam air garam
 - Panaskan minyak, tumis bawang putih
 - Masukkan serbuk kunyit dan cili. Tumis sampai wangi.
 - Masukkan air. Biar sampai mendidih
 - Masukkan timun dan bahan-bahan lain. Jangan terlalu lama. Agak-agak 2-3 minit. Kemudian padamkan api.
 
3 comments:
saya pun dah pernah buat acar ni. sedap.. saya suke
Tq resepi nak tryla
Terima kasih resepinya nak cuba la
Post a Comment