kuih bom yang kak rose buat untuk iftar hari tu.. memang a keeper resepi lah kiranya nya, memang sedap lembut dan tak liat walaupun dah seharian.. terima kasih alongroz yang kongsikan resepinya. kak rose kongsikan sekali lagi kat sini ya... tak rugi mencuba buat kuih bom dengan resepi ni tau.. tapi yang ni kak rose dah derhaka kan sikit lah resepinya... masa ni ta de sweet potato tu, so kak rose gantikan dengan ubi kentang, sama sukatan... wah!!! lagi lembut jadinya>
INGREDIENTS:
- 80g Sweet Potato - steamed & mashed
 - 120g Glutinous Rice   Flour
 - 20g Plain Flour
 - 35g   Castor Sugar
 - A pinch Salt
 - 100ml   Water
 - Sesame Seeds - for rolling
 - Coconut/Bean   Filling (kak rose guna inti kelapa jer)
 
METHOD:
- Mix   all ingredients to form a soft dough.
 - Divide   into 12 balls.
 - Flatten each ball, place a ball of   filling & wrap.
 - Roll onto sesame seeds.
 - Deep   fry until golden.
 - Enjoy!
 
 
 
2 comments:
Saya suka kuih bom!!!!
Haritu kawan buat kaler ijo... cantik.. rangup dan sedap hehe
Great post thankyouu
Post a Comment