sesekali merajinkan diri buat kuih bom... sebenarnya teringin sangat nak makan, bila tak rajin tu beli jer.. tapi sangat tidak menepati citarasa dengan kulit yang sangat nipis dan keras liat... betul2 macam bom dah! so kalau nak yang menepati rasa tekak sendiri, kena lah buat sendiri kan... baru puas makan... kulit yang lembut sbb campurang tepung pulut dan potato tu, inti yang lembut guna kelapa putih yang muda... buat satu adunan ni sekali ngadap jer buat kami berdua... pelahap atau lepas geram nih? atau dah kena sampuk dek jin lapo?... cehhhh! mintak dijauhkan lah.
 meh la kak rose kongsikan resepi dari AlongRoz ni... tak rugi mencubanya..
INGREDIENTS:
- 80g Sweet Potato - steamed & mashed
 
- 120g Glutinous Rice  Flour
 
- 20g Plain Flour
 
- 35g  Castor Sugar
 
- A pinch Salt
 
- 100ml  Water
 
- Sesame Seeds - for rolling
 
- Coconut/Bean  Filling
 
METHOD:
- Mix  all ingredients to form a soft dough.
 
- Divide  into 12 balls.
 
- Flatten each ball, place a ball of  filling & wrap.
 
- Roll onto sesame seeds.
 
- Deep  fry until golden.
 
- Enjoy!
 
yang ni sebelum kejadian mandi minyak dalam kuali... 
 
2 comments:
Nampak sedap.
takpe. lepas geram sempena Hari Wanita Sedunia hari ni hehehe :)
Post a Comment