Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, April 6, 2011

Hujan lebat, tp x de air!

salam dan selamat petang..... petang dengan hujan yang sangat lebat, tp air x de dalam rumah... sejak malam semalam lagi x de air ni... pasai apa pun x tahu.... sllu tu kalau depa nak buat maintenance ada bagi flyer sebagai notice.... tp kali ni x de apa2 pun, tetiba jer x de air... nak buat apa pun x de mood... nasib baik air dari tangki masih ada, kalau x habislah... nak mandi pun x leh.... x kan nak tadah air hujan tu kan....

disebabkan x de air, maka masak2 pun x de la.... buat nasik goreng daging je untuk lunch tadi....resepi kat sini dari Alongroz...... pinggan pun basuh kat siniki depan bilik air je.... sampai bila la x de air ni....bila call no bebas tol puspel tu... punyala lama tunggu, semua mesin je yg jawap, pas tu hilang cam tu jer... dah x de orang keja dah ker?...

12 comments:

ainnoraini said...

saye punye opis mate pun bercerita jugak td sebab rumahnye tak de air...rase dari pagi kot rmh dia tak air...

susah la mcm ni..bile tak air...byk benda nak buat dgn air ni..

Bee said...

susahnya kalao xde air kan kak rose...rasa malas nak masak, tak reti saya nak jimat2 guna air tuk masak, dan keperluan2 lain...

kasihredha said...

hari tu kat rumah saya pun tak ada air tp dia org kasi flyer bagitahu...kalau tak susah ooo

sedap nasi goreng tu kak rose...:)

tun_telani said...

kesiannyer kak rose..muge2 xlama laa xde air tu. nnti tangki pun kering, fuhh.. xleh bayang nk hidup camner.

Kak Rose said...

ainnoraini, x tau le...no info about ketiadaan air ni... tepon pun mesin je yg cakap! bodoh je kita menunggu response tu...

Kak Rose said...

Bee, mmg susah. biat x de api dpd air ni...

Kak Rose said...

kasih, kalau derang bagitau leh lah kita simpan air kan...macam ni menyusahkan jer!

Kak Rose said...

tun, harap2 gitula....

cik cek said...

Tensionnya bila tak de air ni kan Kak Rose...sume keje nak guna air....aduh! memang tension2...setakat ni masih tak kuar air lagi ke kat rumah Kak Rose...

Kjee said...

salam rose. boleh amik award you kat blog kjee? thnx

Kak Rose said...

cik cek, Alhamdullilah, menjelang senja td dah ada air, tp macam teh susu ler pulak.... kena flush off air yg macam teh tu dulu baru boleh guna.

Kak Rose said...

Jee, tq, dah amik dan dah gantung pun....