Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, April 25, 2011

Today's step

the steps, distance and the calories that burnt!

Salam dan selamat pagi semua…. setelah lebih seminggu x berjalan akhirnya ari ni kak rose kuatkan semangat untuk mengukur jalan semula…. hari tu beberapa hari rasa kurang sihat dan pas tu g cuti2 mesia lak, so panjang lah cuti dari mengira step tu….bila dah siap semua dan nak mulakan perjalanan kasut yg kak rose pakai makin terkopak nampaknya… terpaksalah berpatah balik dan tukar kasut lain… nasib baik ada kasut buruk yang masih sayang nak dicampakkan, adalah penyelamatnya kan… jauh jugaklah kak rose berjalan pagi ni.... 8km dengan 12k steps..... kalau tidak maunya x jadilah nak mengukur jalan pagi ni…. kat shah alam ni mana nak cari cobbler la agaknya?

teman berjalan yg setia n berjasa telah membuka mulut luas2... penat agaknya...

and the calories that burnt pagi ni kak rose gantikan dengan karipap inti sadin dan secawan nescafe 3 in one.... so back to square one.... macam x de bakar kalori lah kan?

12 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Rose, karipap tu nampak sedap, nasib baik berjalan dulu baru jumpa karipap, kalu jumpa karipap dulu, alamatnya tak jadiklah berjalan... hehe

cik cek said...

He he...tak pe kak rose... pas makan karipap ngan secawan nescafe...pas tu lunch...sebelah petang jalan2 lagi....kan kan kan....

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

kak ros cun la tu dah bakar kalori ,tambah balik,esok bakar lagi...jangan terbakar diri deh le ya...

K.Nor said...

k.rose, beli kat mana alat tu? berapa harganya ya?

Kak Rose said...

Sari, nampak buat2 x pandang sbb nak jalan dulu, pas tu timbang barulah sarapan! ngelat kan!

Kak Rose said...

cik cek... makan sampai kenyang... petang x jalan dah! panas dan malas sebenarnya!

Kak Rose said...

Ros, harap2 esok x malas la...

Kak Rose said...

Nor, cuba cari kat Guardian...rm39.90 je. kira motivate kita nak jalan... selagi x 10k step jgn berenti... kalau terdaya la!

K.Nor said...

k.rose, nor gi farmasi baru2 ni tanya la benda alah gini, dua latus lebih wooo.. terbantut nak beli 2 huhu.. nanti nor cari kat guardian la.. boleh culcalate callory burn gak kan.. tq2

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.Rose..xper mkn karipap tue,sok2 lari laju2 lagik!hihi

Kak Rose said...

Nor, tu yg besar kot agaknya. ada kawan bli rm138 jer... tp x de stok lak ari tu... guna yg kecik ni, function dia sama je!

Kak Rose said...

atie, x daya nak lari... jalan jer. tu pun kasut dah kopak pulak!