Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, April 5, 2011

Jalan2 dipagi hari...

Asalamualaikum dan selamat pagi semua.... ni lah jumlah langkah kak rose berjalan pagi ni.... mengukur jalan dipadang berhampiran rumah seperti selalu.... tp kat padang tu ari ni ramai orang g jogging lak, kaun ibu yang ramai, sambil jalan lenggang mak limah sambil pot pet.... tp kak rose lebih suka jalan sensorang sbb nak kan the same pace sepanjang perjalanan tu... kalau jalan dengan derang dengan lenggang kangkong kang sensor ni x dapat detect kak rose nyer steps lak.... dia akan goes haywire....kang penat jer kak rose jalan kan.... at the end of pusing2 padang tu dengan 11k++ steps, total calories burnt 362.6 and distance of 7.4km. jauhkan, kalau jalan terus dah nak sampai subang jaya kot!

and the calories that burnt kak rose gantikan dengan banana pancake makan dengan madu dan secawan nescafe.... berbaloi ke jalan sejauh itu, pas tu melantak pancake bagai x hengat! pas ni nak masak nasik lak.... adoyaiiiii!

11 comments:

EnY YuSniZaR said...

hi kak ros.. saya dh lama join blog kak ni.. nak tanya.. kat mana ada jual meter tu dan berapa ye..

cik cek said...

kak rose....sedapnya pancake pisang ni...emmm....nyum...nyummmmm.....

Sari Yusa Ibrahim said...

berbaloi2 kak Ros... hahaha.. kak, nak gak beli meter tu, camne??

ainnoraini said...

ade pancake pisang...mesti sedapkan...
kak rose ni mmg pandai n rajin la masak memasak ni...

Kak Rose said...

Eny, tq for joining my blog... meter tu bli kat Guardian, 39.90 je...ada yg mahal sket leh tengok sini...http://seripayaku.blogspot.com/2011/03/my-stepometer.html... tp cari x jumpa2

Kak Rose said...

cik cek, tengah banyak pisang ni... nnti hari2 ada menu pisang!

Kak Rose said...

Sari Yusa, bli la nnti kita leh sama2 mengukur jalan....

Kak Rose said...

ainnoraini, masak yg sempoi2 je pun... rajin sbb nak makan le..

kasihredha said...

wowww...hebatnya kak rose...7.4 km ....huhu
saya 1km pun dah tercungap2.

Kak Rose said...

kasih, x rasa penat sbb jalan sambil enjoy... jgn rasa terpaksa...kalau penat leh rehat dulu pas tu sambung balik...tp kak rose buat at one go!

Spallan said...

Salam Kak Rose, saya ni suka kumpul macam-macam dan saya ternampak akan cawan dan piring berlogo Bank Negara, cantik. Dan garfu serta pisau tu, MAS punya ka? Kak Rose ada barangan MAS ka? Saya ada kumpul sedikit...