Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, April 4, 2011

Silicone bakeware, jom cuci mata

ni kisah jenjalan hari sabtu petang..... cuci mata je, x cuci poket pun.... nampak menda2 ni memang separuh gila dibuatnya. rasa macam nak bli je semuanya. cantik2 belaka. tapi memandangkan banyak bakeware ni dah ada walaupun jenis jenis loyang yang keras kedengkung tu, tp fungsinya adalah sama kan.... (pujuk ati la tu, sbb menda ni pada kak rose mmg mahal compare to loyang biasa tu) jadi x dayalah nak membelinya, cuci mata dan pegang2 jadilah....

bermacam2 bentuk dan pesen... munge2 pun ada...

silicone bakeware yang berbagai saiz... kecik beso suma ado!

ni yang kecit2 cenonet... sungguh memikat mata.

nak kan yg ni tp saiz dia kecik sangat.... mini muffin cups...12pcs for rm39.90

tescoma silicone flowers baking pan.... ada macam2 kaler

punyalah banyak pilihan, yg ni je jadi milik kak rose... silicone flowers baking pan. tahan panas hingga 230 deg C dan sejuk hingga -40 deg C dengan jaminan 5 tahun.... entah bila pulak nak gunanya!

24 comments:

Yat Maria said...

Akak...kita suker kedai cam ni...berejam cuci mata pun ok jer...mana ni kak?

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

ye la..kat mana kedai ni...nak gi survey gak..

TopsyTurvyMum said...

K Rose,
wiltshire bend and bake tu sini ada jual jugak:)
memang seronok cuci mata tgk gajet2 camni kann?? beli jer dulu, bila nak guna nanti2 pikir hehehe

izahdaut said...

kat mana ni kak rose.. best giler menengoknyaa..hehe

Fiza Nordin said...

kedai kat mane ni kak?hehehee cbuk je nak tau...nak beli hentahlah klu dgn rege gitu....tunggu kayo banyak kot....kayo ckt2 ni kite cuci2 mate je...hehehee

Kak Rose said...

Yat, kedai ni kat Empire Shopping Galery, Subang Jaya tu...

Kak Rose said...

Nazrah, kat Kitchen Shop, Empire Subang

Kak Rose said...

TTM, agaknya kat sana lebih murah kot. mungkin sbb baru kat sini tu yg jadi mmahal dan the only tempat yg ada silicone bakeware ni..

mmg betu tu, bli je dulu, nak guna entah bila lak!

Kak Rose said...

izah, g cuci mata n poket kat empire tu... macam2 ada kat situ...

Kak Rose said...

Fiza, kalau kak rose nak tunggu kayo baru bli, jawapnya sampai kesudah telan ayak lior je la....

Bee said...

kuat semangat kak rose ya, kalau saya mula la terbayang2 dlm tido, kadang2 sampai mengigau...paling hb tak tahan bila dok sebut banyak kali benda tuh..hehehe, masalahnya yg ada pun jarang sangat gunanya...

Wanieyra said...

kak rose, kalau ira gi pun mmg tak tertahan. Tapi jauhnya nak gi subang...

Kak Rose said...

Bee, sebenonya x tahan gak... tu yg amik satu buat ubat...jgn terbawak2 dlm mmpi nnti... tu la yg ada pun jarang sangat nak guna, tp nak gak yg baru!

Kak Rose said...

eyra... kalau ada masa g jenjalan leh le singgah nnti, mana tau berkenan!

Ummi said...

Kak Rose...waaah suka tengok...kat Empire Subang eh...alaalaa..bila la nak pi sana...nak kena pakat2 dengan Maz nih...hehhehehe, x beli pun dpt cuci mata jadi laaa...hehe

mokwonik said...

subang jaya ekk! macam gatai kaki jerr nak pergi ! dekat dgn subang parade ker kak rose? boleh tahan mahal gak rega dia kan..mokwo tak brape minat silicone ware tuh, susah nak handle..meliuk melentok bila nak masuk oven..lebih gemarkan pan yg keras n kaca!

missalongwani said...

kat maner ni kak rose...arghhhhhhhhhhhh..jelesnyer tgk mende ni semua..bnyaknyer..cantiknyer..hukkkkkkk3 (T____T)

Kak Rose said...

Ummi, kalau g mana leh cuci mate jer... mesti nak rembat satu dua kan....

Kak Rose said...

mokwo, opposite subang parade tu... kak rose bli pun tah bila nak guna... tp mmg terpikat sbb cantik sangat!

Kak Rose said...

Along, mai datang Subang, kat Empire Shopping Galery... leh cuci mata n poket gak!

missalongwani said...

hahahahha...jaunyer nak g saner..ahakz....biler ntah nak sampai,..huuhuh

Kak Rose said...

along, flight sejam jer... satu hari nnti pasti sampai gak...

K.Nor said...

ya rabbi... berpinau mata nor k.rose! kalau tau, nor ajak sister nor gi sini.. ish.. meroyan.. meroyan... rasa nak pitam jer tengok mcm2 patern tu.. ish...

Kak Rose said...

Nor, x pe len kali datang boleh g lagi... geram nengok kan... kalerful lagik!