Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, April 28, 2011

Di johor saja ker?

ubi goreng dengan sambal kicap

ada sesapa nak join minum petang stail jawa nih?.... dengan menu zaman jepun..... ubi goreng cicah sambal kicap jawa.... ni lah style orang johor makan gorengan... mesti ada sambal kicap untuk dicicah. kalau di kedai kopi mesti ada sambal ni atas meja, tempat lain kurag pasti lak pulak, ada jugak ke yang makan gorengan cam ni cicah sambal kicap? untuk yg x pernah mencuba cenggini mmg rasa pelik kan? cuba try test sekali, pasti nnti nak lagi....

kentang pulak... untuk yg x nak makan menu jaman jepun tu...

16 comments:

ainnoraini said...

selamat malam kak rose...
mule2 dulu mmg rase pelik sangat...tapi ade anak saudara dpt suami org johor...kalau makan pisang goreng mesti ade sambal kicapnye...

bile try sedap la pulakkk...

CuteOven said...

sedapnye... sedapnye...

Kak Rose said...

ainnoraini, bila dah try nak selalukan...

Kak Rose said...

Naz, nnti kalau ada gorengan cubalah cicah ngan sambal kicap ni... sedap taw!

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Kak Rose...
Hawa pun suka makan pisang grg/ubi grg dgn sambal kicap begini. Mmg sedap cicah begini..bukan org johor jer ... orang spore pun suka hehehe :P

Naz said...

Assallamualaikum Kak ..
Kak, di rumah Mak, sambal kicap ni mmg harus ada kalau makan pisang goreng, ubi goreng dan apa2 yg seangkatan dgnnya..

Kak Rose said...

Mama Hawa, kita berjiran kan... so makan pun harus ada persamaannya la kan..

Kak Rose said...

Naz, kat rumah mak kak rose pun mmg sentiasa ada sambal ni... kadang tu cekodok pun cicah ngan sambal ni jugak! extreme johor kan?

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

samabl jawa mesti kena ada...w/pun saya bukan org jawa...lagi2 kalau buat goreng pisang...sambal ni wajib ada...

CT NoArIzAh ArIs said...

W/pun sy org negori tapi suka jgk dgn menu cam gini tapi klau pedas lagi best.

Nieza said...

kak rose, ya memula saya pelik juga kak masa dok melaka dulu pun sama diorang jual ada sambal kicap ni..

Wattie said...

Assalamualaikum Rose,
Saya tak pernah makan lagi ubi kayu dengan sambal kicap, ishhhh kena try la satu hari nanti...

Kak Rose said...

Izan, wah dah terikut2 cara jawa dah ni...

Kak Rose said...

Ct Noraizah, orang nogori mesti suka yg pedas kaw2 punya..

Kak Rose said...

Nieza, kalau kat johor bila kita bli gorengan mesti ada peket kecik sambal ni tuk cicah... derang x jual!

Kak Rose said...

Wattie, cubalah.. makan dengan gorengan apa saja pun sedap gak... tekak kak rose ler!