Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, April 1, 2011

Sarapan org kampung & Al-Fatihah baby Munirah

Asalamualaikum dan salam sejahtera semua dipagi Jumaat yang mulia ini.... pagi ni balik dari mengukur jalan seperti semalam , kak rose teringin sangat nak makan lempeng cicah dengan sambal tumis. kebetulan sambal pun dah sedia ada buat. walaupun balik dah lewat, pas tu ngadap komputer sambil keringkan poloh2 tu.... barulah g mandi dan buat lempeng ni.... jadi sarapan pun dah pukul 11 lebih.... sarapan kah atau brunch? asalkan tertunai hajat nak makan lempeng tu pun kira ok la kan.... tp kan takut nnti ada orang kampung marah2 sbb bukan semua orang kampung makan lempeng cam ni kan....kak rose mmg orang kampung yg x leh nak tinggal menda2 cenggini....! bila balik ramai2 kat kg mesti nak sarapan dengan lempeng.... dan berebut2 makan sampai x menang tangan tukang buat tu!

kak rose buat lempeng kosong jer, makan dengan sambal tumis ni.... mmg heaven!

balik dari jalan td terus ngadap komputer, dan terbaca kisah pemergian baby Munirah Huda anak An@periuktanah tu ke Rahmatullah..... sedih sangat baca kisah baby sebegini comel telah pergi meninggalkan kita semua.... terimakasih pada pnut yang mengkabarkan berita sedih ini... semuga Ann dan keluarga tabah dengan dugaan ini.... kita sayang pada baby ni tapi Allah lebih sayangkannya....

macam x percayakan baby yg secomel ini telah pergi meninggalkan kita....semuga baby Munirah akan lebih tenang disana.... Al-Fatihah.

16 comments:

TopsyTurvyMum said...

Salam Kak Rose,
Cantik betul lempeng k rose, saya buat selekeh jer..

Semoga Keluarga Baby Munirah sabar dengan dugaan ni. Al-Fatihah.

Cendana Kasih said...

Akak, orang bando pun udah pandai makan lempeng...mat saleh pun ada lempeng gak (penkek) hehehe.... tp diorang cicah jem laaa...kita cicah sambal... lempeng orang India- paratha, cicah kari...hehehe

♥LOVE2COOK♥ said...

Owh dear...condolences to Baby Munirah's family. She is so cute... :(

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
Kampung ke, bando yang penting sedap..

Takziah kepada keluarga arwah munirah. Bertuah ibu bapanya kerana munirah akan menanti mereka di syurga.

kasihredha said...

cantiknya kak rose buat lempeng.
saya buat kenapa tak jadi camgini yek..

Kak Rose said...

TTM, selekeh bila dah masuk perut jadi sama gak....

Kak Rose said...

Norma, ingakan orang kg macam kak rose jek yg suka makan lempeng ni...ya lah lempeng ni dah jadi universal kan?...

Kak Rose said...

Love, condolences to An@periuktanah n family. cute kan baby munirah tu...

Kak Rose said...

Sam, betul tu... yg penting sedap!

Kak Rose said...

kasihredha, lempeng bodo2 jer... tepek dalam non-stick koli tu jadilah cenggini...

Sofya said...

nampak gebu ja lempeng kak rose.. airtangan pakar katakan

Kak Rose said...

Sofya, ala lempeng dari keras tangan kak rose ... asal boleh makan n sedap udahle!

Isteri @ Ibu Yg Kiub said...

Al-fatihah..baby tu memang comel..Tapi Allah lebih sayangkan dia..Lempeng tu memang sodap nampak cam best jer and gebu..

Kak Rose said...

Ibu, mmg Allah lebih sayangkan baby Munirah.... lempeng mmg pebret kak rose...tu yg teringin sangat nak makan!

izahdaut said...

ya Allahh.. sedihnyaa.. baru pagi tadi mendoakan baby munirh.sedih sampai menitis jugak air mata.. semoga keluarga kak an bersabar..
cantiknya lempeng tu. ce kak rose bagi cemana nak buat.ari tu tengok kak azlita nyer lempeng..lawoo je

Nieza said...

alahai kak selera org bandar pun sama mcm org kg juga kak....sedap ni lama tak mkn...btw al-fatihah buat baby munirah dan takziah buat keluarganya...comel baby tu yer.