Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, March 7, 2011

Udang masak lemak ciliapi

salam dan selamat petang semua.... dah lunch tentunya atau masih sibuk didapur menyediakan juadah untuk minum petang pulak....ari ni kak rose buat udang masak lemak ciliapi setelah terliur sesangat tengok udang tempoyak kat dapur Maz berposing sakan.... menggoda selera sungguh! tapi kak rose buat x de le letak tempoyak sbb kak rose mmg x makan. buat pun x pedas sangat sbb x tahan pedas! masak lemak ciliapi dengan 3 biji je ciliapi! tu dah pedas tuk kak rose ni...

ikut style maz jugak bubuh timun jepun yang dibuang mempulurnya...mmm... menambah2 nasik, makan pulak dengan ikan kurau masin goreng. memang heaven la!

6 comments:

anymz said...

alaaa..rugi lah kak rose tak makan tempoyak..saya ingat baru nak bagi free..hehe..
apa2 pun makanan yang berlomak cili api memang best kan kak rose?..:)

Kak Rose said...

anim.. kak rose dolu2 dok ngan orang nogori... jd terikut cara masak lomak nih. mmg sodap, buek santan pokat2... huh! mmg terangkat!

Nieza said...

sedapnya masak lomak ni kak rose...nieza suka sgt kalau lagi pedas lagi sodap ni....nk pi cari cili api la dulu..hehe

Yat Maria said...

Aduhmakkkkk Kak Ros....ai beh tahan arrr see that udang posing lentok..ishishishhh

Kak Rose said...

Nieza, kak rose ni x tahan pedas.. sikit2 tu boleh la... waaaa... nasi bertambah2!!!

Kak Rose said...

Yat, dia lentok kasi tunjuk itu body manyak santek ma! n mayak siiidap wo itu kuah lemak!