Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, March 28, 2011

Bermalas2an....

Asalamualaikum dan selamat bersiaran kembali.... bila dah bercuti rasa sangatlah malas nak update rumah maya ni.... syukur dah selamat sampai rumah semula jam 2 pagi tadi... flight delay sikit dan perjalanan 2 jam 45 mts yg sangat mendebarkan sbb banyak kilat selepas hampir sejam penerbangan.... asik ting! sila berada ditempat duduk dan pasangkan tali pinggang keledar anda.... banyak gegaran ..... tapi Alhamdullilah dah selamat semuanya... terima kasih yang x terhingga buat kawan2 di kk for ur hospitality... terutama ana, pah dan yg lain2 jugak.... x lupa the gift... sangat2 hargai..... sangat banyak hingga kena charge for extra baggage.... hehehe.... letih dan malas nak mengemas rumah ni.... bukak dan baca, tp x de mood nak update.... bila petang tadi buat pulut ni rajinlah sikit nak postkan kat sini.....

jom minum petang aka dinner, pulut kuning makan dengan serunding daging beli punya..... serunding ni bli kat pasar rabu Alor Setar.... rasa ok la .... tapi rasanya sedap lagi yang kak rose bli kat kuala terengganu.... tekak kak rose ler....

20 comments:

Mas said...

sedapnya pulut dan serunding....

♥LOVE2COOK♥ said...

Welcome back kak...love pun tgh bermalasan ni! ;)

Nieza said...

alhamdulillah dah selamat blk yer kak...ada bw blk ole2 tak ni?..hehe btw sedap nengok pulut ni lama dh tak msk pulut. kalau bercuti memang penat kak..nieza pun sama bila blk rasa malas jer nak update blog dan msk2...ya la penat berjln sama...kalau ada org tolong msk senang la nk order tapi dh tak ada kena gagahkan diri jugala kan.

fara dean said...

Selamat kembali kak..
alhamdulillah..
akak..klau sy..dgr bunyi Ting! dlm kapalterbng..dada trus berdegup kencang...fobia..rsa nak nangis..itulah sy setiap kali naik..bilalah nak sembuh..klaulah ada sekelip mata trus sampai kan best..hihi
akak..klau sy..buat pulut tu rajin sesangat ..lagi2 lps balik brjln..sy..2 minggu br ada smagt nk g pasar..haha

Sofea said...

Amboi berseri2 pulut kuning k.rose..mana lak mals tu dh kira rajin la tu! ;)

Yat Maria said...

wahhh kak rose...sudah balik dari jenjalan ek...wahhh best kan....malas2 pun berselera tu PK kak..bak sepiuk :)

tun_telani said...

welcome back ^^
alhamdulillah semua selamat.. tun pernah naik flight tgh2 ribut, yg sepanjang jln flight gegar2.. mmg sgt takut.. nk nangis pon ada gak. hihi..

Kak Rose said...

Mas, dah ada serunding, senang nak gandingkan...

Love, tq. tu lah bila dah cuti mesti malas kan....

Nieza, mmg malas, lunch pun g tapau jer, kalaulah ada tukang masak!

Fara, kecut perut gak... siap tumpah kopi sbb gegar kuat sangat...kilat tu cam nak menyambar jer... huhhhh seram dibuatnya!

Sofea, sbb dah ada serunding, jd rajin sikit ler...

Yat, hmmm dah balik, tinggal nak malas2 je ni... kain baju pun x kemas lagi..

tun, tq... takut. dah la gelap, bila ada kilat rasa macam nak sambar aircraft jer! x dapat lelap mata sbb takut!

HaSue said...

kalau byk gegar2 dlm flight nih mcm fobia jek nak terbang kan kak..huhu..

sedap lak nampak pulut tu..peberet anak2 nih..isk..lama dah x buat..rajin bebeno ler akak nih

Kak Rose said...

HaSue, kalau ada pilihan, masa tu jugak nak kuor dari flight tu... takut sangat!

izahdaut said...

Kak rose... Mana ole ole nya. Saya tunggu je ni... Hehe
Lorr rajin nyer memulut ni kak. Nak memulut jugak ni esok. Nak makan ngan durian. Pemintaan si suami .. Hehe

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
Kak rose bestnya. Lama dah tak makan pulut kuning.

faa rosli sulaiman said...

sedapnyer....

nk jugak!!!

cik cek said...

Alhamdulillah dah sampai kerumah...cantiknya pulut kuning kak rose....emmmm....sedapnya...

Ayu Safieza said...

Kak Rosee cayaaaaaaaaaaaaang! Salam rindu di angin lalu....mmmmmm lana tak jejak sini sbb baru ok line internet nye....sob3......miss ya.....:)

Kak Rose said...

izah, ole2nya cuma kabus gng kinabalu je, nak x? hehehe... wah pulut ngan doyan... sp tu!

Kak Rose said...

Sam, walaikumsalam... kemaruk nak makan kenalah rajin2 kan diri...sbb dah ada serunding tu...

Kak Rose said...

faa rosli, meh nak antar bau jer....

Kak Rose said...

cik cek, tu lah syukur sangat dah sampai sbb penerbangan yg menakutkan tu!

pulut tu siam mari punya... derangnya pulut sangat cantik n lembut jer..

Kak Rose said...

Ayu, salam rindu jugak.... kak rose pun baru balik dari bercuti... n malas nak ngemas rumah maya nih!