Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, March 15, 2011

My stepometer

gambar pinjam cik google punyer....

Dah berhari2 mencari menda ni… dan berhari2 dah beli menda ni jugak, tp hari ni baru dapat guna .bila x ada nak g bli tp bila dah dapat malas lak nak jalan…. Sebenarnya bukan yang jenis ni kak rose nak bli, tp punyalah susah nak dapat… pergi merata2 Guardian tp ni jugak yang ada. Sampai ke Alor Star kak rose masih mencari… at last bli jugak lah yg cenggini. Fungsi nya sama je… mengira step kita jalan, the calories that burned masa kita jalan, distance n time taken…. Harga pun sangat lah jauh beza dengan yg kak rose nak kan tu….ok la kan asalkan dapat tengok betul2 how many steps kak rose dah jalan….

today's steps.... lebih dari 10k steps kan... dan kalau ikut review derang kata, most important... do remember to put on your step-o-meter as soon as you get up and don’t take it off until you go to bed – every step counts! kalau cam ni lah maunya kak rose jalan 20k steps per day agaknya! (macamlah jalan dalam rumah sekangkang kera ni ade sampai 10k langkah sehari?) so, kiranya yang kak rose count guna daun tu mmg dekat2 nak accurate (dekat2 nak accurate? ade ke terms cam ni?) la compare dgn guna stepometer ni...

yang pesen ni lah yang kak rose dok cari berhari2.... asal nampak guardian je tanya tp nan ado! nntilah kalau terjumpa nak gak dapatkan yang cenggini. takutnya dah bli x rajin nak jalan lak! maklumlah hot2 ciken shit je kekadang tu!

9 comments:

tun_telani said...

assalamualaikum kak rose.. wahh... tun pon teringin gak nk beli stepometer nih. brp ringgit ye?

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Rose, stepometer ni cemana nak gunanya? kena tekan2 masa berjalan ke macammana ya?

ainnoraini said...

dulu en somi saye ade gak mcm tu...mase tu dia gi jepun ade org sane bg...

tp biasa la anak2 ramaikan...hancur berkecai jdnye...sampai tak boleh nak bergerak jumlah kiraannye tu...

Kak Rose said...

tun telani... yg cam kak rose tu murah jer...39.90. yg kat bawah tu -+138/-cam tu kot

Kak Rose said...

Sari Yusa, slipkan kat pinggang just above ur hips...

Ayu Safieza said...

Kak Rose, sunggguh tabik spriiiiing!!!! Toing toing toing.........:) every step counts;)

Kak Rose said...

ainnoraini, sayangnya....tp kalau nak jalan x yah benda ni pun ok jer... kak rose saja nak tengok larat x nak jalan 10k steps tu at one go... to me its take about 1hrs n 45 mts n 5.2km in distance.

Kak Rose said...

Ayu, balas tabik jugak... toing toing...nak tido baru tanggal. boley gitu?

Sakura Hikari said...

kak.. tolong sy..huhu..sy dah beli benda ni yg guardian punya gk..sama cam kak..masalah nye xsensitif langsung pun!!! haaaa! sy dah jd discourage dah ni.. dah seting semua baik punya..stride pun dah betul..knp xsensitive? belakang tu pun dah adjust