Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, March 5, 2011

Additional kits for the toy

ni dia additional kits for the big boys toys!.... new lens for our Canon EOS 450D... dah lama mengidamkan lens ni... hari2 asik baca review, forum dan segala yg sewaktu dengannya tentang lens ni... walaupun kamera ni dah lama bli tp nak jugak kasi dia new additional lens... tp kak rose x reti nak guna kamera dan lens yang canggih manggih ni.... (malas nak belajar sebenarnya...) asik jugak dengan canon digital IXUS 330 cabuk yang bateri asik nak kong jer... yang elok sikit IXUS 55 tertinggal kat kampung lak... esok baru nak g amik... bila la kak rose nak belajar guna DSLR ni agaknya?

gambar pinjam cik google punyer! kit lens yg dapat sekali dengan kamera tu...

the first lens yg bli sendiri Canon EF-50mm -f1.8 (gambar ni pun pinjam cik google punya.... malas nak snap sendirik)

Sigma lens 18-200mm-f3.5-6.3 DC-OS yang rosak dan hantar untuk service.... dah sebulan lebih masih x siap lagik! (jugak gambar cik google punya....)

kamera lama posing dengan lens yg baru....

tuan kamera sedang mencuba lens yang sangat diidam2 kan.... actually dia nak kan yg 24 - 105mm tu.... tp x mampu la lagi nak bli yg tu.... (boleh bli sebuah moto reganya! dah lah tu bang, jangan asik nak mimpi kan lens yg tu lagik.....)

12 comments:

cik cek said...

Kak Rose...org kalau dah minat...boleh mimpi2 kalau barang yang diidamkan tak dapat2 lagi...asyikla dok menyebut....he he...betul tak kak rose.....

K.Nor said...

mazhab canon gak ya.. hehe

ain (sweet thots) said...

kak... nak, nak lense tu gak.. ;)

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

suker nya kita..nak beli gak satu hari nanti

Nieza said...

geng canon gak yer...tapi kitanya canon 500D. bab lens tu pun saya tak pandai juga nk guna kak.. main belasah jer snap photo....hehe

Mira Marlena said...

Kak Rose,

Saya pun dok mengidam nak camera ni tau!Ish...tak boleh jadi ni.. :)

Kak Rose said...

cik ceks, tu hari dok baca review, forum , tengok images segala... kesia lak kalau x bagi bli..dan akhirnya... dah bli yg ni mimpi yg lain lak! adoyaiiii!

Kak Rose said...

Nor, semazhab ya... dah lama bli, akhir 2008 gitu, skrang model ni pun dah absolute!

Kak Rose said...

ain... nak ya? kena la g kedai camera... mintak je cik abe mu!

Kak Rose said...

Nazrah, muga tercapai cita2 tu satu hari nnti!

Kak Rose said...

Nieza, mahal tu... masa kami bli dulu that's the latest model, sekarang dah jadi macam zaman batu punyer!

Kak Rose said...

Mira Marlena, bli jangan x bli...