Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, March 13, 2011

Busu's hair cut

di Alor Setar.... bawa busu g for his hair cut. salon ni sangat professional servicenya dan peralatan yg digunakan semuanya dibawah label Loreal Paris. even the hairdresser yang buat busu nya hair cut ni ada master in dermatology n he is a consultant dalam bidang kecantikan dan kesihatan rambut! and ada bagi lecturer dikolej ttg penjagaan rambut jugak... oh! what a kelayakan he has... kak rose pun x tau ada this kind of requirement for pendandan/tukang gunting rambut bagai.... (kedai mamak tu x yah ada kelayakan cam ni pun boleh potong rambut dengan elok jugak kan.... ) kak rose ni kalau nak potong rambut main belasah je mana2 salon yg terjumpa.... x de nak g yg professional bagai! orang kampunglah katakan...

potong rambut sambil pot pet.... kena jaga sclap n rambut dengan baik. kena guna shampoo yang sesuai dengan jenis rambut.... the wax, the gel, the conditioner..... bal bla bla....

almost done.... gunting sikit je pun...

the end result.... macam x de beza je dengan sebelumnya.... and the bill... ayah boleh g 10 kali potong rambut kat kedai mamak nak oi!

inside the salon.....lupa lak nak snap salon ni dari luar... MAY hair n beauty consultant

another section of the salon...

2 comments:

Ayu Safieza said...

Kak rose cayang....mmm rindu nak ziarah kaka...mmm mengah3 ni tgh kejor entry kak...Ayu busy sket weekendn baru lepas terkezut dgn apa yg berlaku kat Japan tu....

Nah ni ubat rindu..:) mmmuah2!!

yey....yey....kite nampak kak rose kat cermin tu...he3....dan lagi ngintai...:P

Kak Rose said...

Ayu, kak rose pun terkezut gak... masa tu ada kat AS... masuk hotel tgk tv terus berita tu... muga kawan2 kita yg kat sana semua selamat!

o... intai2 ya?