Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, March 4, 2011

Plain jelly

buat agar2 kerana permintaan abang yang nak makan plain jelly.... cuma bubuh sirap ros yang sangat harum baunya. buat setengah peket agar2 strips dan air n gula pun main agak2 jer... nasib baiklah menjadi.... sedap dimakan sejuk2 terutama dimusim panas ni... teringin nak makan cendol tp x terbuat lagi.... x de stok santan fresh!

yang ni kak rose punya.... macam2 filing ada.... nenas dalam tin, nata de coco perasa laici, filing buah naga pun ada, tu yang nampak pepel tu n buah kiwi jugak...eh.. x teramik gambo lak yg isi potongan buah kiwi, tp rasa jadi sedikit masam walaupun buah kiwi tu sebenarnya manis! reaction apakah itu? muskil disitu!

10 comments:

Mas said...

mas suka agar2 merah ni...
sedappnya..

Yat Maria said...

akak..ishishhhh..mcm2 jello ader...ku suker...esp buah naga punye!! myk shedappp arrr :)

tun_telani said...

chomey nyer mould akak ^^
sy selalu prob bila guna agar2 strips tu, sbb sukatan air x sama utk jenama yg berbeza.

Ayu Safieza said...

wehehe........kak rose, dtg dr jauh ni...nak minta tapau plain jelly yang paling byk fillings....:) muehehehe...emang kat sini dah nak mule warm daaaaaaaaaa.............

Kak Rose said...

Mas, agar2 bodo2... plain jer

Kak Rose said...

Yat, wah! toke jello dah mai... saja taruk macam2 filling.. tp x leh lawan toke punya!

Kak Rose said...

tun telani... mould murah jer 2 set tu baru 3 hinggit! nasib baik je menjadi!

Kak Rose said...

Ayu, nak tapau nnti sampai doha dah tinggal bau jer lo!

Nieza said...

salam rindu kak Rose, wah byk dh n3 nieza tertinggal ni kak...semuanya menarik belaka....jelly tu rasa mcm nk ngap jer...haha

Kak Rose said...

Nieza, masak yg sempi2 jer..asalkan kenyang perotttt! tu pun bertambah2 lemak nak menumpang! ishhh geram jer!