Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, March 13, 2011

Lettuce wraps

lettuce wrap my style.... ada banyak baca ttg resepi lettuce wrap ni, tp sungguhlah banyak bahan yang digunakan and most of the bahan tu kak rose x de.... so the best thing is create sendiri filling untuk wrap tu.... sendiri mau makan, sendiri olah je dengan bahan yg ada dan letak dalam iceberg lettuce yg dibukak macam mangkuk .... dah siap untuk dingap! dalam ni kak rose letak chicken meat, green capsicum , carrot dan bawang holland yang dipotong dadu....kalau nak pedas boleh tambah cili..... makan dengan mayonnis dan cili sos... that's for dinner tadi!

6 comments:

kelleykatz said...

saya pun pernah try buat lettuce wrap pakai isi lamb chop. sedap gak...

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

kak Ros kita selalu buat makan tengahari hari minggu dgn macam-macam inti.Telur dadar dipotong halus,tauhu,minced beef, minced chicken sausage.My anak dara love it.bapanya sekali. Siap taruk cili.kalau hari tu kira semua org macam kambing la,terlebih makan sayur

Ayu Safieza said...

Kak roseeeee.....ari ni jogwalk berapa K yek??? he3.....mmmm so filled and so greean.....best3!!!!

Jap lg nak mengeksesaiskan diri nih!

Kak Rose said...

kellykatz... isi tu main taruk je...apa yg ada!

Kak Rose said...

Ros, filling tu pepandailah kita nak mempelbagaikan ikut citarasa kita.... mesti sedap. nnti len kali nak try cam ros buat tu..

Kak Rose said...

Ayu!!!! da 4 hari x briskwalk! 2 hari tu g Alor Setar n semalam seharian dirumah jiran kenduri.... hari ni lepaknya melebihkan tuan rumah yg wat kenduri kawen anak dia!

Insyaallah, esok nak jalan, trace guna stepometer yg baru beli!