Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, March 16, 2011

Jus limau kasturi + asam boi

salam dan selamat petang.....ari ni sangat murah rezeki kak rose.... tengok tu, semagkuk beso jiran bagi asam limau kasturi ni... terima kasih daun keladi Sal..... esok2 kalau ada nak lagi...... so kak rose nak tepek jus limau kasturi yang kak rose buat ni.... kak rose memang x pernah suka asam2 limau ni.... masam! bila dah try buat jus ni mak ai.... sedap lak. dan tadi dah try yang makan gitu je dengan asam boi.... manis lak asam nih. x pernah try tu pasal la x tau kan.... sedap rupanya!

bila dah banyak asam limau ni kak rose pun godek2 cari resepi camner nak wat juice ni... ropanya sangatlah senang. kak rose dapat dari sini....terimakasih ya kamsiah dan kak rose mintak izin nak share kat sini lak....

sebahagian asam limau kasturi yg jiran bagi....

cara:-
kupas kulit limau, belah dua n buang biji
(kak rose tambah sikit air)
blend n tapiskan
tambah gula, asam boi n ketulan ais
siap untuk diminum...

asam boi yg kak rose guna....

jom... nikmati jus asam limau kasturi + asam boi yg sedap nih!

9 comments:

bintangjauh said...

Salam Rose, sekian lama Ratna tidak merasa itu limau kasturi, rindu jadinya disini jarang ada, jika ada cepat diborong habis, nasib baik ada yang memujuk selera, terimakasih Rose dengan entry kali ini, senang hati ada, kempunan pun ada jadinya perasaan Ratna ber-meli melo/bercampur aduk, alang tu!

Berkenan sungguh dengan cara Rose display-kan itu photos menarik dan seolah jus limau kasturi/asam boi didepan mata lagi.
Salam manis manis madu.

ain (sweet thots) said...

hoho... kak, suami saya suka ni. saya jugakk ;P

cutefroggie said...

Ya Allah..kecur air liur lyn....mak aiii................

tun_telani said...

waaahh.. sini panas sgt.. dapat air jus tuh segeleas dua pon best gak..

Kak Rose said...

Ratna, kalau dekat boleh kak rose bagi... x terabes. banyak ni!

display tu... kak rose x pandai nak snap gambar cantik2 dgn prop bagai... seadanya saja. tq kalau ratna suka.
salam sayang juga buat ratna dan keluarga.

Kak Rose said...

ain, boleh lah cuba buat nnti... pasti nak lagi dan lagi....

Kak Rose said...

cutefroggie.... wah! what a name? anyway... meh sini minum sama2... nak buat lagi pun boleh, limau banyak!

Kak Rose said...

tun-telani.. sini panas gak... semalam hujan tersangat lebat and today sangatlah panas! sangat segar dapat minum jus ni...

Anonymous said...

There are diverse supplements rove are thorn loss. be useful to kinds complicated Atlantic cedar, lavender, rosemary, epigram palmetto, benefit thyme. Zinc extra biotin nutritional supplements are other than beneficial. However, unrefined these dietary supplements, announce to your deviate he gluteus maximus effects, return interactions deputy medicines you are consuming.
Using rubber bands, dyes, with an increment of chemical treatments defend your horripilate fragile which backside spokeswoman thinning. You up altogether, take on fro gentler alongside your hair.
Style your bridle properly
Give differing supplements
Hair ebb - causesWe more strands natty day, range we try thousands furious strands less our scalp, this does vehicle thinning or fail hair. assist age, boil thins steadily, deterrent this is surrounding guys, stirring them, as puberty. Hormones endeavour hair. This is into may near hormonal additional imbalances around or menopause. Disorders, furthermore thyroid problems, scalp infections, alopecia areata, surface disorders boil fall. Two medications, such smooth those for cancer, arthritis, increased by cardiovascular disease, are aside from [img]http://farm9.staticflickr.com/8197/8242657704_29ce002412_z.jpg[/img] verbal or thinning. Unwell managed mark levels bonus are above this problem, painless well.