Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, March 3, 2011

Stok seminggu

salam semua.... x de masak2 tengahari tadi sbb g dentist untuk check-up yang 6 bulan sekali tu. tup tup ada gg yang nak berlubang, padan pun bila makan ada rasa x selesa je.... tp x sakit . gg tu sebenarnya dah penah tampal tp macam dah haus tampalannya (betul ke camtu, atau sbb aaaaaasik mengunyah jer?....) so dentist tu kata nak korek buang tampalan yg dah ada and buat yg baru..... (kerkkkkkk .... macam korek jalanraya je bunyinya . ngilunyer!) ari ni cuma tampal untuk sementara, x leh buat on the spot. so next week kena datang lagi untuk tampal yg permanent! adeiiii!!

balik dari dentist tu singgah kat kedai buah.... ha tu dia, macam2 buah kak rose amik, orange, apple merah n ijo, kiwi fruit, mangga n chinese pear, tp sikit2 jer tiap satu.... kiwi friuts tu sebiji rm1.70... (nasib baik amik 3 biji jer) sekali g kat tesco 8 biji baru rm3.50 jer tp saiz dia kecik sikit la... jauh sangat perbezaan harga tu kan? ... so, beli lagi... lagilah banyak stok buah untuk minggu ni... jom makan buah2an...

18 comments:

Amy Syaquena said...

wah amy pun suka beli stok buah untuk seminggu.. x ada buah memang x sah la kat umah.

p/s: jemput join contest sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/03/contest-resepi-pilihan-sinar-raudah.html

Cendana Kasih said...

saya suka buah kiwi tu.. buat tart buah pun best gak..hehe

Kak Rose said...

Amy, senang sekali je bli kan... nnti kak rose datang ya.

Kak Rose said...

Noorma, dah kurus ya... tp no fruits in atkin kan? nak buat tart tu yg x pandai2! hihihi..

izahdaut said...

wah manyaknya buah buahan..kebun buah dan menjdai ke kak rose..hehe..
tak suke nyer dengar nak kena tampal gigi tu..dan dan nyiluu..erkkk

Ayu Safieza said...

pergh.......kak rose....I salute..tabik kat kanda.....mmmmakan sihat....idop sihat n exercise yer cayang!!!!

Kak Rose said...

izah, kebun kat subang jaya tu dekat ngan rumah dulu.. tu yg amik banyak2... next week kena g lagi. hu hu hu

Kak Rose said...

Ayu, makan sihat dan baaaaanyakkkkk! tp x pe pagi2 g mengukur jalan - 10,000 steps!

Sally said...

wah..mcm2 jenis ada..dah rupa nak buat hantaran kawen jer kak!..hehe

Nieza said...

wah bagus tu kak rose....mkn buah byk2 nieza pun selalu juga borong buah mcm ni tapi kekadang tu malas nk kupas lak...nk mkn yg senang jer...hehe

Kak Rose said...

Sally, hantaran kepewoot sendirik je.

Kak Rose said...

Nieza, sama la ngan kak rose... kalau apple tu terus ngap je. x de nak potong2 bagai!

cik cek said...

Wow! Macam2 buah ada....kalau nak diet makanla buah byk2 kan Kak Rose.... :-)

Kak Rose said...

cik cek, x de dietnya kalau sebakul buah tu makan sorang jer...

bintangjauh said...

Salam berkenalan Rose, mohon maaf kerna ambil masa membalas kembali salam dari Rose tempoh-hari.
Ada Ratna intai-intai isi-kandungan blog Rose ini dan teramatlah senang hati pabila ada resepi apam balik Rose paparkan dientry nan lalu, terusan beritahu anak bujang nanti Maman sediakan, dibalasnya dengan: "Maman (Ibunda) dah lama tak makan itu apam balik yang terakhir ialah pabila Andong (Nenda) belikan semasa kita expat diKL 6tahun yang lepas", alang tu Rose!

TerimaKasih lagi Rose dengan perkenalan ini tidak sangka boleh bertukar rasa dan selera lagi.
Salam manis manis madu.

Kak Rose said...

Ratna, terima kasih kembali...Alhamdullilah kalau resepi apam itu memanjangkan perkenalan dan persahabatan kita dialam maya ini. selamat mencuba ya.

ma'chiks said...

salam, suka le tengok kuih bakar yg KRose dpt tu, jeles sya tak dapat...tengok pic warna tksturnya sgt mnarik..yg jelly tu pun wp simple bangat tentu sedap, boleh rasa p ngan mata..

Kak Rose said...

ma'chiks, kuih bakar tu jiran kasi... kalau kak rose wat sendiri tentu sememeh jer kejadiannya! jelly tu belasah je... nasib baik menjadi!