Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, March 4, 2011

Rezeki dipagi hari

Salam dipagi jumaat yang mulia. Pagi td lepas g briskwalk kat taman tu kak rose singgah jap rumah jiran yang kurang sihat ari tu… ( x masuk rumah pon sbb badan poloh2...) Alhamdullilah dia dak ok… tp dek kerana tekanan perasaan (dia katala…) maka doctor soh dia g jumpa psychiatrist… (bukan mental ya kawan2... cuma nak luahkan perasaan jer...). dulu dah pernah buat rawatan kat dr ni dan dia bagi ubat penenang , dan peringat tok sah lah nak ingat perkara yg dah berlalu tu….. so ari ni appointment dia dengan Dr. Kasmini Kassim. actually she is ok, tp dek banyak memendam rasa, x nak bercerita masaalah kat orang lain terutama keluarga sendiri, dia jadi sangat tertekan…. selalu sangat teringat kisah2 lama yg membuat dia rasa begitu. so.... untuk kita semua, kalau ada masaalah jangan lah simpan dihati, takut nanti lama2 memakan diri macam jiran kak rose ni.... (eh... mcm poem lak!)


tp dok x sihat pun, pagi ni dia bagi kak rose kuih bakar pandan yang sangat sedap ni…. rezeki jangan ditolak kan…pas tu apalagi kak rose pun melahap lah kuih pebret ni… berbaloi kah briskwalk 7000 steps pagi tadi dengan kalori n crabs dari kuih bakar pandan yg sangat lemak dan manis ni?... x pe… esok briskwalk lagi (excuse yg x leh nak guna!)
pas makan kuih tu makan buah pulak… semalam g memetik brmacam buah dikebunkan… so hari ni makanlah hasilnya wat bekpes.... jemput makan semua.

8 comments:

~K Ham~ said...

Uihhh..sedapnya kuih bakar pandan...dah lama xbuat ni....

hana said...

salam rindu kakrosee... ngences delok kueh bakar kuwii... arep gawe jugak lah! luwehh petang2 ki...

Kak Rose said...

ham... tu lah rezeki kan... nak wat sendirik malas sangat rasanya!

Kak Rose said...

nduk, ngences yo... asik dolan2 ai. ora masak yo? wes luweh? endang nyang dapur, masak kono!

moklong said...

hehehe kak rose mkn buah tu nk cover la kunun sbb dh mkn kuih bakar pandan yg blomak2 tuh...

Kak Rose said...

moklong... kunun cam tu la.. tp balun sampai sepiring kuih tu camner nak cover plk?

mylittlecaliph said...

kak... next time makan buah dulu tau. Ikut sunah nabi....

Kak Rose said...

mylittlecaliph, tq for the reminder.... actually dah tau tp sllu terlupa sbb dah biasa makan dulu baru amik buah!