Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, November 21, 2010

Sunday's pot pet

salam dan selamat berhujung minggu.... dan hari bermalas2an nak masak...gantung piok n koli... lunch pun tapau je tadi..... jadi kak rose hidang buah jer kepada yang datang ziarah kat dapur kak rose ni..... jemput makan.... macam2 buah ada..... US red grapes, sun melon, oranges, buah delima, pisang apa tah beli kat tesco tu juga buah honey murcott mandarin oranges yang sangat manis. stock banyak2 untuk bekalan seminggu ni x yah nak g beli buah dah!....

pagi tadi g service keta ni....111,000 km.... hi hi hi..... dah tua keta ni, 8 tahun lebih.... perjalanan pun dah jauh merata tempat dan sangat bernasib baik tidak pernah membuat kami pening kepala menjaganya... sentiasa ikut service schedulenya..... so far x de masaallah. cuma pernah sekali kena hentam dan tinggal... so kena belanja sendirik... burn our pocket almost 2k gak lah..... dan yang ini juga sudah masa untuk g service... tp hari ni service centre tu tutup lak.... hari minggu kan.... so esok kena pegi jugak for 1st 5k km....dah lebih dah sbb semalam g Pendang to n fro pun dah 1000km!

technician sedang betulkan bumper depan yang tercabut sikit dek penangan busu..... anak anak..... dah bagi bawa keta semacam je dilanyak..... maklumlah semua ayah yang bayar.... ada ke bumper yang tercabut tu dilekat dengan double sided tape jer.... bila ayah tengok nak gelak pun ada..... so, semalam dah hantar dia balik kolej.... hingga nanti dia cuti lagi baru boleh bawak keta semula..... sebab no car nor bike in the kolej! except basikal je yang disediakan oleh pihak kolej!

dan semalam hantar busu ke kolej di Pendang, pas tu belikan dia broadband ni..... ni kali ke dua belikan, yg dulu no coverage at all, x tau kenapa. kali ni nampaknya ok jer dengan package 98/mths..... untuk untuk kurangkan bil tepon dia yg mencecah 881.84 for last month. x daya lah ayah nak bayar bil sebanyak itu just for his phone bill!!!.... disebabkan intenet kat kolej tu banyak blockage so dia prefer guna phone untuk surf the net. akibatnya!!!!! dah banyak bulan bill phone dia sangat tinggi..... so the best thing is to terminate his line and bagi dia guna prepaid! kedekut ke mama ngan ayah?

8 comments:

deeTha H said...

salam mbakyu...
selamat hari minggu yo,.. hihihi

Kak Rose said...

salam kembali nduk.... enak delok daging koe masak kui.... arek jalok wai!

BUNGA said...

kak rose.. itu bukan kedekut lg dah.. beruntung!
kalau saya dpt mak ayah mcm akak ni.. huihhh.. beruntungnya badann... tak merasa saya nak macam2 dulu.. hehe

Melor said...

salam perkenalan ya nama ku melor. nice blog

Kak Rose said...

Bunga, bebudak sekarang x sama cam kita dulu... semua serba nak senang!

Kak Rose said...

melor, salam kenal gak... wah banyaknya projek kat blog tu....keratif sungguh!

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi Kak, wish U had a fun weekend..;)

Kak Rose said...

Love, tq. and to u too