Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, August 25, 2010

At last.... alabaster silver

salam semua..... dan akhirnya hari ni dapatlah toy yang ditunggu2 selama hampir 4 bulan nih.....2 hari lepas salesman tu bagi tau that kereta dah sampai dan meminta kami membuat 1/3 dpd jumlah baki bayaran tu..... and the choice of color memang the first prority is silver... tp kalau x de putih pun x pe..... Alhamdullilah salesman tu usahakan untuk kami dapatkan kaler yang kita nak.... Alabaster Silver. dan kata salesman tu mungkin end of the week baru boleh selesai urusan.... tapi tetiba petang ni dia called katanya keta dah ready..... apa lagi kami pun cepat2 g nak kolek sbb dah terlalu lama menunggu. tengok saja no pendaftaran nya... sudah jauh ketinggalan... sebabnya abang booking no pendaftaran ni sebaik saja membuat booking kereta nih.... tak tau la begini lama menunggu.... nasib baik jpj x hapuskan jer no tu sbb dah terlalu lama x di collect! Alhamdullilah dah selesai urusan untuk keta ni..... dan kesian si waja silver tu.... kena lah park ditepi jalan je.... jangan majuk ye nnti busu balik jadi tuan barumu!

pemandangan dari bahagian montot dia.... nak gak tayang montot nih!

the interior.... kak rose suker kaler dia yang matching bagi L series ni....instead of yang kita booking asal tu warna dia sangatlah contrast and seat dia pun guna fabric material instead of leather.... just add another 5k to get the better option.... x rugi kan!

18 comments:

K.Nor said...

salam k.rose, bak sini car key jap, nak p test drive.. hihii.. syok weh beraya dgn keter baru, tumpang sorang .. boleh? :)

Kak Rose said...

nor, boleh2 nak tumpang pun boleh, tambang double ya....

geraugebang said...

Salam,
bestnyerr ...boleh round-round ... kita tak order keta baru...kita order bisekut raya jer he he he

Kak Rose said...

gerau, ni musim oder biskut raya... kak rose dah tersalah pilih!

Yat Maria said...

wahhh best kak rose...bau kedai semerbak sampai sini kak..hehe...kita pong nak tumpang semangkuk..ehh kete akak..best nih!

lemongrass said...

Yeay Yeay, Raya ni boleh bawak keta baru gi jalan jalan! :-D

Kak Rose said...

yat, alhamdullilah... hampir 4 bulan tunggu dan kini dapat lah bau kedai tu sebelum raya... jom2 balik kg.

Kak Rose said...

LG, yok ronda2 karo keto baru.... 2/3 bank punya...

hana said...

pi piiii... kite nak naik kete baru neh! eeeeee bestnyerrr... kak.roseee..amik kiter taw raya nnti! blk medan dulu, pehtu br blk prt raja er!! kekekekee....

LENDANUAR said...

huish..ader org dpt new toy la..best nih...pon..ponnnnn....sampai melaka dengo honk keta baru ni..

izahdaut said...

waahh nak balik kampung sure tersenyum je..best best.cam tahun lepas, kami senyum jugak, tapi dlm hati Tuhan jek tahu..hahhaa..kopak maaakkk

HALAMANKU said...

Wah Kak Rose.. sajer kete tu kasi tunggu lama sikit nak bagi Kete Rayer tu.. yahooo.. keta baru..pppsstt boleh tumpang he he he

Kak Rose said...

na, jom kak rose anto dulu g medan, besikah darwish tu kasi buang dulu ya... x larat nak kayuh! he he...

Kak Rose said...

lenda, pon ponnnn ha ada dengar x kak rose datang tu... nak duit raya taw!

Kak Rose said...

izah, senyum sumbing jer... sbb poket dah lubang kaw2 punya!

Kak Rose said...

erma, betulah tu... nak bagi kita tambah kopak masa raya ni...hissshhh.

Lovely Kitchen said...

makin meriah lah dpt beraya dgn new toy nih!! beshnya kak...;-)

Kak Rose said...

e-na x tau la sbb poket dah burn beso punya!!!!