Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, November 29, 2010

Jalan2 ke Sungai Buluh

jalan2 ke sungai buluh, actually ke Yamaha showroom n service center untuk claim moto yang dah 2 minggu x baik2 tu.... bila sampai kat situ katanya moto tu no problem at all.... cuma dia behave a bit strange bila pandu pada kelajuan >120km/hrs....since it's still under warranty might as well let them check kan....dah 2 minggu baru kata x de problem..... entahlah!
balik dari situ tengok nursery disepanjang kiri kanan jalan.... sungguhlah nak singgah. tengok2 je pokok bunga yang cantik2 tu, tp x de lak bunganya.... so ada gambo pokok2 je la. yang dibeli.... cuma 10 bag tanah hitam je, nak bekebun kat rumah lak! rajin ke idak agaknya?

pokok bunga apa ya?

periuk kera. ada kera masak guna periuk ni ke?

another version of periuk kera.

bonsai kemboja.... pink

merah pulak

colourful crafted cactus.... cantik kan!

kaktus bulat2

ada munge kat atas tu....

pokok ati2 merah

ni pokok bunga tak tau!

pokok ati2 multicolor

pokok munge hijau yg cantik....

8 comments:

aidah said...

Salam kak Rose,
Periuk kera tu boleh buat masak macam ketupat . Ada kawan sy time raya masak ketupat guna pokok tu

Kak Rose said...

aidah, ye ke? x pernah tau pulak!

Sabrina said...

Sungai Buluh nie tempat FAVORITE saya nie kak..tiap kali p umah kakak pastik saya singgah punya untuk cuci mata..mmg nak keluar anak mata...nafsu syaitan mula menggoda melihat pokok pokok yang cantikkk...warrrgggghhh...
mesti wak balik walaupon 1 hahahaha..

Kak Rose said...

sabrina, mmg rambang mata.... semua nak, tp x de tempat nak tanam.... baru nak kemaskan balik kebun sekangkang kera depan rumah ni.

Ayu Safieza said...

kak rose.....sejuk mata memandang tengok pokok2 ni cantik la kak.....mmmm tapi merambang gak la mata kan, mana la satu nak pilih eik?

Kak Rose said...

Ayu, kalau g situ mmg rambang mata tp kak rose buat hati kerin x bli pun... bli tanah je dulu... pas tu barulah boleh beli pokok lak!

Sabrina said...

Kalau iman tak kuat tak ley g situ kak..hahahaha

Kak Rose said...

sabrina, kena sabo banyak2...