Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, June 8, 2011

Sarapan ala CMG

Asalamualaikum dan selamat pagi semua... tajuk kat atas tu mmg nak bagi credit to CMG yg bagi idea nak wat roti cenggini.... hari2 asik makan roti bakar sapu butter n jam je (sbb tersangat rajin nak siapkan sarapan tu yg hari2 roti jerk), so hasil sekodeng rumah CMG semalam tengok dia wat cam ni. nampak sedap lak. meh kita try pulak....Mat, kak rose cnp ya.... mintak halal tau!

BAHAN-BAHANNYA :-)
2 keping roti sandwich (mat guna Gardenia)
2 biji telur
Serbuk lada hitam berperisa "aji-shio" secukup nya
Minyak zaitun
(kak rose sapu butter kat roti tu....)
CARA MEMBUATNYA :-)

  1. Panaskan non-stick pan dan lenser dengan sedikit minyak zaitun. Roti tadi diterap tengahnya, mat guna penerap bentuk harti dan bunga, yang bersaiz agak besar.(kak rose guna cutter lau lab me gak....)
  2. Letak dalam pan kemudian berhati2 pecah kan telur dibahagian yang berlubang. Masak dengan api perlahan sehingga telur sedikit mengeras, tabur dengan sebuk lada hitam berperisa. Telur tu kalau anda nak setengah masak atau masak sepenuhnya, terpulang.
  3. Hidangkan sebagai sarapan besama kopi atau teh....

10 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

izahdaut said...

hehe.. simple tapi sedap breakfast gini..

CT Delima said...

As'salam kak Rose

yang simple dan senang tulah yang sedap kak. ct pernah buat, makan campur scrambled egg dan hotdog saje tambah2 hehehe

Kak Rose said...

Zuwairi, tq datang sini.... rajin bisness ya n semuga bertambah maju lagi...

Kak Rose said...

izah, saja tuko2 selera...

Kak Rose said...

Waalaikumsalam CT, kak rose makan ngan sos cili n mayo jer... malas nak goreng hotdog segala..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.rose..dulu atie buat masuk lam oben jer..

Kak Rose said...

atie... lagi senang kot. len kali leh try cara atie lak... tq for sharing!

intan morsalin said...

wah..lain mcm rupanya kak rose....nak mkn pon syg ni...ehe...

Kak Rose said...

intan, habes dah kena ngap... x pe len kali leh wat lagi...