Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, June 12, 2011

Makanlah banyak2!

selamat berhari minggu dan selamat bermalas2an.... cuti gantung piyok koli semua tp perut ni x reti lak nak bercuti..... x reti tuannya macam x jumpa pejabat kecik dia ---->> dapur la tu. yang ada banyak stok n ready to eat adalah buah2 ni.... nak makan potong le sendirik ya, kalau x pun kekah cam tu je pun ok gak... x payah nak cuci pinggan segala! aikkk! macam mogok je kan... x jugak, cuma kadang2 tukang masak ni perlukan rehat gak kan.....

agak2 ok x kalau tampal menda ni kat dapo? macam mana kalau penghuni dalam rumah ni macam x terpandang jer notice ni? terutama yg asik2 mama nak teh o kuning, mama nak kopi hitam, mama nak nasik!

gambo pinjam cik google punya....

tengok tu.... betul x? sunday ialah day of rest! kak rose pasti semua mama x kan mampu nak ikut yang macam dalam notice board ni kan....sian kat somi n anak2....

mekasih cik google.... pinjam gambo lagi.....

nnti kalau mama rajin boleh la masak yg cam ni kan.... pandai ke?

10 comments:

cik dah ganu kiter said...

hai kak rose...ari gantung puyuk koli erk arini...
hahaha..

Kak Rose said...

cik dah, rest day la katakan!

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Kak ros kita dah masak yokeshire pudding yang ada dlm gambar tu (yang macam mangkuk kecik tu)Boleh tengok kat blog ros Sinaranmenublog.last week baru buat.cuma tak buat brown sauce tapi buat filling.

alamanda said...

saya gantung pagi tadi je. ptg ni kene turunkan balik.... huhuhuhu.

Cendana Kasih said...

saya pagi tadi masak nasi lemak berlauk..pastu bawak pegi berkelah...ni petang/malam dah tak larat nk masak..esok dh mula rutin mcm biasa setelah 2 minggu bersenang lenang...alahai...menciiii !!!

Kak Rose said...

Ros, nampak sangat sedap puding yokeshire tu dengan topping citarasa melayu gitu... masuk list dulu ya...

Kak Rose said...

alamanda, cuti separuh hari je ya? x pe la demi keluarga...

Kak Rose said...

Noorma, lama x masak nasik lemak, maklumlah badan pun dah berlapis2 lemaknya ni...

esok mula bz balik la ya dengan anak2 sekolah...

kasihredha said...

saya suka gambar yg tengah tu...kelakar :)

bintangjauh said...

Salam Kak Rose, kelakar betul Kak Rose .. hari minggu Ratna tak boleh gantung kuali-periuk semua kerana hari itu lah hari berdemtam-dentum!! menu semalan goreng ayam ala kfc bertemankan baked zucchini dari potager dan salades, manisan dessert clafoutis raspberry dan meringues lagi sebab ada lebihan putih telor maka itu 2 dessert nya, panjang kata hari Ahad tak ada off, anakanda semua punya lah men-demand macam baby ... kena lah di turuti!
Jika di ikut kan anak hati, mau nya ber-rest-bersenang lenang ya Kak Rose!

Salam manis manis madu.