Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, June 19, 2011

Kisah sedih dipetang hari...

petang td g jenjalan ke subang parade sambil cuci mata tengok sale disana sini…masa pegi tu naik ktm komuter ni mmg macam hampeh! sampai kat stesen tu pukul 2.10 dan suppose ketapi datang pada 2.19, tunggu punya tunggu dah schedule for next train pulak yg akan datang pada 2.34. pun x datang jugak dan next schedule la pulak at 2.49 dan at last ketapi datang at 2.51pm… lemas menunggu, dah lah sangat panas berbahang hati juga jadi panas sbb lama sangat…. x de satu pun annoucement dari pihak ktm yg memberikan sebab2 kenapa ketapi lewat…. manalah courtesy derang ni kan???? bila sampai lak, train penuh mengalahkan tin sadin! patut pun kalau orang ramai x nak gunakan public transport… x larat nak amik risk sampai lewat terutama yg keja pejabat kan…. cuma orang yg cam kak rose ni jer yg terpaksa tunggu!

balik ok je abang g jemput, yalah dengan barang2 ditangan kalau nak naik ketapi lagi maunya tercicir segala barang kan…. sampai dirumah kemaskan segala barang simpan ditempatnya dan bila nak kemas pinggan dirak basuhan….. hati sangat tipilanjat tengok tudung piok vision kak rose dah terbelah 2! adoyaiiiii… sapalah punya keja… tanya orang kat rumah ni semua x tau? pecah sendirik? ada hantu kak limah singgah kat rumah ker? muskil kan?...

ini le ropanya tudung piok yg dah terbelah tu.... nak kena tepon kawan kat Langkawi yg nak pindah kesini untuk belikan tudung piok yang baru pulak.... kalau nak bli kat sini maunya macam nak bli satu set lak.... x terdayo la den oi....

untuk ubatkan hati yg sedih, buat pisang goreng ni…. pisang ni jiran sebelah rumah yg kasi… tima kasih daun keladi ya Malia… ada lagi bolehlah kasi lagi… uisshhh kak rose ni, beri sekali nak lagi lak kan. manis sangat pisang ni tp tetap gak nak makan dengan sambal kicap jawa nih! sedapnya makan bergandingan dengan se mug teh kuning....

19 comments:

Sue said...

he he he... hantu kak limah yang pecahkan tudong piok tu ye...

Kak Rose said...

Sue, len kali kalau kak rose nak kuor rumah nak kena panggil Usop Wilcha tunggu rumah la cam ni!

tun_telani said...

wahhh.. teringat masa tun pecahkan tudung periuk vision kakak ipar.. mmg sgt susah hati. bila2 last2 dpt ganti balik baru laa rasa lega.. hehe

ps: tun penah tunggu komuter lbh dr sejam! mmg tension!

Naz said...

Laaa...siannye akak.. Baca citer akak, terus Naz gi jenguk dapur tgk periuk vision yg ada..kot2 la antu kak limah tu singgah umah Naz lak..hehehee...

Kak, Naz pun suka mkn pisang goreng cicah sambal kicap cam akak tu..bestnyeee...picit cili padi lebih2 sikit..perhhhh...

bintangjauh said...

Salam Kak Rose, sabar ye .. dapat di ubat kan dengan gorengan pisang lagi, bertuah punyai jiran yang pemurah.
Terkenang kembali Ratna menaiki ktm komuter dari BBaru Bangi destinasi ke MidValley, kosong tak de ramai orang nya tapi di pertengahan jalan, ya ampun ... kok seperti didalam tin ikan sardin!!
Dimarahi dek Ibunda tidak setuju Ratna pergi naik komuter, tak itu lah tak ini lah sampai Ratu semua terpegun .. gimana Ratna boleh tahan naik komuter kerana mereka tidak pernah sekali pun selama tinggal diKL! baru lah betul Kak Rose .... walau bagaimana pun Ratna tidak pernah jeran kerana senang sekali melihat hidupan sebenar nya orang kita di tanah-air.
Sabar lagi ya Kak Rose, biar tutup periuk kaca yang pecah asal kan tiada siapa yang cedera.
Salam manis manis madu.

HomeKreation said...

Alahai.... siang KakRose. Kalau Along mau nangis ni. Ya lah, bukan murah benda ni sekarangkan. Cubalah gamkan dgn gam gajah, rasa nya boleh di selamatkan lagi.

Wanieyra said...

salam kak rose..

ira kalau bab kenderaan awam ni, kalau boleh tak nak naik. bukan apa...kalau penuh dgn orang kita tak pe juga......banyak warga luar

♥MAMASYAZA♥ said...

alahai dah pecahhhh, dah tak cukup set le tu nanti. takpe akak, g langkawi nanti boleh borong sakan

Kak Rose said...

tun, nasib baik sekarang ada jual tudung piok tu... bolehla dapat ganti...

Naz, mana tau kan?... dah la bli mahal2 pecah lak..
goreng pisang ngan sambal kicap mmg best!

Kak Rose said...

Ratna, mmg train tu macam x ikut schedule... suak2 dia jer...
penah naik train berulang dari Namur ke Brussels, schedule sentiasa tepat n laju jer... and TGV dari Brussels ke Gare Du Nord train station... wow... laju macam terbang je! wpun tambang sedikit mahal tp mmg puas ati... agaknya bila ktm akan setanding dengan depa nya train kan?...

Kak Rose said...

Along, kena bli tudung je buat ganti... x brani la pulak nak guna gam gajah bagai...

Kak Rose said...

Eira, mmg betul pun, bau dahla semacam, perangai pun nauzubillah! ada ke duduk kat tangga berpeluk bercium siang2 hari tu... rasa nak je amik gambo... kita yg lalu kat situ pun naik malu!

Kak Rose said...

Mamasyaza, sayang kan...tp nasib baik sekarang ni ada jual tudung jer...adala gantinya!

Ida,Japan said...

sale erk kak rose skrg ni...lama tak ke subang parade..ida pon giler shopping gak kak..alahai dh pecah ke tudung mangkuk tu..ganti baru ler jwpnyer ye..

zanafahmi said...

siannya kak rose, dia nak suruh ganti baru tu....sangka baik je la dgn org dlm rmh...

sekali sekala naik komuter best kan? tapi kalau brg bnyk yg susah...

aidah said...

siannya pecah. kalau kat langkawi tudung je ada jual kan

Kak Rose said...

Ida, sale merata2... poketnya jer x merelakan nak g sale selalu...

Zana, x de nak yg baru... yg duk dlm kotak sejak pindah ari tu x bukak lagi pun ada...hehehe

Kak Rose said...

Aidah, tu la nak pesan ngan kawan yg kat langkawi tu tolong blikan tudung tu...

Yuri said...

Salam,

Teman tgk tajuk ni, terus teman klik, ingatkan masalah apa tadi...rupanya ada alatan kesayangan yang pecah, terketawa teman di pejabat ni, pecah rahsia teman!