Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, January 8, 2011

Awning baru kaler biru.


awning asal yg dah bocor tu..... nampak langit tau kalau tengok dari bawah!

salam dan selamat berhujung minggu semua.... ari ni x de post masak2 kerana kak rose ada projek yang dah lama tertangguh nak buat.... (akceli ada buat kueh ketayap untuk jamu kontrektor tu, tp lupa nak amik gamba lak...) projek gantikan awning depan rumah yang dah bocor tu.... (macamlah projek juta2 gitu! x kisahlah asalkan x bocor sudah!) kesian kan keta duduk rumah bocor... asal hujan je basah kuyup dia wpun paking bawah bumbung! sayang kan harta yang kita beli tu kena lah jaga elok2.... nak pakai lama sampai pencen kot! so ari ni datanglah kontrektor tu gantikan bumbung awning tu dengan yang baru.... x lah keta asik bermandikan air hujan jer.... kesian si waja, tempatmu telah dirampas oleh si alabaster silver...

ane tu tengah pasang batang support kat depan rumah

and away u go the old one!... no more the blue n white stripe...
almost done... menggulung awning lama...

taraaaa..... bumbung awning yang baru berkaler biru!
x la basah berhujan lagi si Alabaster Silver ni...

6 comments:

Mr. Mama said...

amboi3....depa tukar awning baru......

Noorma Ismail said...

Salam akak...

lawa awning..umah saya keler merah. My Jebat buat sendiri dengan jiran..lebih murah dan jimat kos,,hehehe... tp saya teringin awning yang transparent kaler biru tu...tp mahal ler... so..yang ado jer lah !!!

LinRosLy said...
This comment has been removed by the author.
LinRosLy said...

Salam Kak Rose...Cantiknya Awning Warna Biru...Lin Pun Suka Warna Biru...

Kak Rose said...

Mr mama, yg lama dah bocor, sian keta kita bermandi hujan selalu...

Kak Rose said...

Noorma, kalau pandai buat sendiri mmg jimatkan....

LinRosly... asalkan tidak berhujan, sudahle