Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, January 22, 2011

Akhirnya bermulalah....

Bismilahhirohmannirohim..... at last.... bermula lah langkah pertama atas treadmill yang telah begitu lama menunggu.... ialah sejak 1.1.11 kononnya dengan azam yang berkobar2 nak memulakan... tapi! tapi asik ada jer vit m yang sangat banyak dan azam tinggal azam jer sehinggalah hari ini. harap2 ini bukan lah hari pertama dan terus lipat semua treadmill tu.... yang pasti esok dah x dapat nak buat sbb nak g ke Alor Setar hantar busu g balik ke Kolej... janji pada diri sendiri nak stick to the janji la kan..... tengoklah nanti terbuat ke idak? takutnya hanya hot hot ciken shit jer!

the reading..... speed 6.2 je. kenalah jalan pelan2 maklumlah 1st day nak try, kang laju2 kang ada yang terus terbongkang, sapa yang susah kan....(akceli mmg x larat nak jalan laju2 sangat.... bukan berlari ya... brisk walking pun idak gamaknya..... x terdayo den! kalau dulu.... dulu2 ya! kak rose akan pastikan within 25mts mesti boleh jalan sejauh 3km!) dengan jalan lenggang lenggok mak limah selama 22 minit jauh perjalanan hanyalah 1.97km jer.... (agaknya kalau ada hantu kak limah kejo dibelakang mau laju sikit kak rose jalan kot) siput vavi kalau nak lawan dengan kak rose pun boleh menang kan? hishhhh..... tapi betul ke kalori yang dah terbakar sebanyak 152 tu.... kalau benar kak rose akan sangat gumbira kerana memang dah berpoloh2 sakan.....

tapikan.... pas jalan tu ni bekpes kak rose pagi ni..... baby bread pudding yang kak rose buat petang semalam dengan semug susu omega.... berbaloi x kak rose nyer brisk walk pagi ni?....

15 comments:

leen hussain said...

caiyo!caiyo!...

Mas said...

akak....teruskan....he..he..

Kak Rose said...

leen, takut ari ni je buatnya.... esok lusa entah!

Kak Rose said...

Mas, insyaallah, mmg itu cadangnya, tp camner nak rajin selalu?

♥LOVE2COOK♥ said...

Wahhhh...love pun teringin nak beli tread mill...cari punye cari kat fitness concept, tak tau mana nak beli...hehehe! ;)

All the best kak...bread pudding yumm!

Ayuni.Bitter said...

exercise exercise jgk kak..
makan ttp kna makan...
haha..
semangat! semangat!

ieda said...

salam kak rose...selamat berexercise...baby bread puding tu kalau makan satu ja ok lg kot..hehe

Zamziyana~Mark Zam said...

nak kena blaja buat blog ngan kak rose la mcm ni

Kak Rose said...

Love, treadmill tu pun kak rose bli kat fitness concept tp dah lama sangat...

Kak Rose said...

Ayuni.bitter, betul tu...tp sendiri mau ingatla kan.

Kak Rose said...

ieda, cukuplah untuk lepas kempunan... asik oat je pun boring jugak kan?

Kak Rose said...

Azie, me no pandai buat blog da!!!

LinRosly said...

Assalamualaikum Kak Rose...
Jangan Putus Asa Deh! Caiyok Caiyok....

Kak Rose said...

Lin, harap2 gitulah....

Noor Zamziyana Zainal said...

kak rose..nnti bleh follow blog sy ni yer....