Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, June 18, 2012

Apam beras..... lagi

hari tu ternampak kat rumah Yatie, cantik berposing dengan kaler hijau lembut terus hati terpikat..... dah tau kesedapannya, bila ada belen nasik mesti teringat nak buat apam ni.... sedap dan mengenyangkan, tu yang jadi rajin sket nak buatnya.. dan bahan2 pun mudah, yg sllu ada didapur setiap masa. banyak kali dah buat apam ni tp nak jugak tepek kat sini.... kira nak tunjuk rajin pada diri sendiri lah ni kan....

buat apam ni untuk minum petang tadi aka dinner sekali.... dinner kami mmg jarang sangat nak makan yg heavy... cukuplah dengan apam ni dan secawan nescafe.... tp kalau berketul2 makan apam ni bukan ke sama je kalau amik nasik kan? sbb apam ni pun base dia nasik n tepung beras jugak.... apa2 sajalah asal kenyang kan! resepi penah tepek kat sini satu adunan ni dapat sangatlah banyak.... dan dapatlah jiran kak rose merasa apam sedap nih!

7 comments:

Qasey Honey said...

comeiiinye Kak Rose apam beras tu..kaler pon sgt mnarik..nk 3 ketuii

kasihredha said...

colour dia sweet sangat :)

Nina Mirza said...

As'salam Kak Rose...

Alahai~~ sweet nyer colour!
Suka Suka ;)

Amie said...

Sedapnya apam beras! Kita suka makan apam ni... nampak yang warna sweet macam di atas tu, terliur pulak pepagi ni...

norlieharumaini said...

tantiknya... apam ni gebu..

geez said...

Ala....lapo plak tengok apam beras ni kak rose......^_^

Norzie hany said...

Apam beras mmg sedap,makan hari2 pun tak jemu.