Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, June 20, 2012

Beli satu percuma satu!

ari tu semasa bli barang dapur, amik jugaklah tempura kegemaran ni.... buat stok masa kecemasan dan jugak bila kemalasan melanda.... so adalah benda dah ready nak digoreng dan dingap. masa membayar dikaunter tu budak cashier tu kata kenapa amik satu jer? tp mmg sebab kat rumah pun mmg ada lagi so amik sepeket je la.... so dia kata kena amik dua la kak sbb beli satu percuma satu! aik!, masa amik kat freezer tadi x dak tulis pong, jadi kami x tau ler.... so dia soh g semula amik satu peket lagi.... dengan lajunya kak rose pun g semula kat freezer tu.... barulah ada promoter announce yg bli satu percuma satu! takut jugak kalau2 menda ni dah nak expired ker, tp bila tengok dia punya expiry date dia pada Jun 2013. Alhamdullilah, rezeki kan....

so ni lah juadah minum petang aka dinner kami tadi.... fish nuggets n tempura chicken nuggets, makan panas2 bersama secawan nescafe dan kak rose dengan susu omeganya. Alhamdullilah, kenyang sudah. tapi jari2 n lengan kak rose yang beso ni dah sakit2 sbb tolong kawan buat kuih semperit tadi... rasa x larat sungguh! camner nak buat lagi esok nih?

4 comments:

Amie said...

Bestnya! Jimat ...

Asyifa Mustaffa said...

As salam k.rose,
nuget...! mmg wajib simpan dlm fridge ..hehe..sam la kita..bila dah malas...tp perut lapar kan...mmg ini la mkanannya....

NenetPenne (NP) said...

memang ada promosi ..saya pun dah beli...

maszull said...

assalamualaikum rose...seronoknya beli satu dpt percuma satu...:)