Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, June 9, 2012

Cerita semalam...

sepanjang hari semalam kak rose mengukur jalan ke Subang Jaya untuk dapatkan bekalan ubat2an untuk 2 keadaan yg berbeza.... memula g ke Ranjit skin specialist untuk follow-up gegata kak rose yg kekadang masih ada tu.... wpun sikit tapi mmg susah sangat nak hilang sepenuhnya disebabkan tidak ketahuan puncanya! nak kata sbb makan seafood, kadang tu belasah bagai x hengat pun x dak timbul, tapi ada jugak dia datang out of nowhere... walaupun much much less than before... ada timbukl sebiji dua gitu. pelik kan. so nasihat doctor tu sentiasa stok ubat, once menda tu timbul cepat2 lah makan ubat.... so ni la stoknya...


dan pas tu g pulak ke pead yg biasa g masa duk kat Subang dulu, klinik keluarga Lee... untuk stok ubat hypertension pulak. dan kak rose mengadu pasal rasa loya tu.... dia kata takut gastrik... pas tu kena amik darah n air kencing jugak, nak buat thorough check...result x dapat lagi....harap2 x de la pepakan

pas tu ingat nak g dentist pulak.... tp bila dah menjelang tengahari dah malas pulak... len kali je la singgah kt dentist tu untuk every 6 monthly check-up.... kalau lama2 x g nnti marah pulak doktor tu.... bila dah sakit baru nak g jumpa dia, katanya!

singgah jugak rumah kawan yg baru bersalin, tengok baby dia yg comel n bambam tu.... tahniah Pura n Najib atas kehadiran orang baru dalam keluarga mereka. muga Nazmi akan membesar macam abang2 yg berdua tu... sihat n soleh ya..

nazmi najib at 5 days old..... asik tido jer

on de way balik singgah kat Carrefour, g isi perut dengan menda ni.... kuey toew kungfu yang sangat besar portionnya.... uisshhhh! x terabes dibuatnya wpun sedap!

berbaloi2.... sepinggan beso cenggini 6 hengget je.

2 comments:

Papa-NtiQ said...

amboi shopping ubat nampak kakrose...sama la saya pun tiap hari 4 jenis kena makan

Ilhamkreatif said...

Salam kak Ros...banyakkk..nya ubat kak ros,iza ni jenis takut nengok ubat banyak2.Iza doakan akak sihat sentiasa ye..