bahan2
3 keping whole leg
garam
kicap pekat (lagi best kalau sos black pepper)
serbuk lada hitam
madu
1 biji bawang besar diparut
2 biji bawang putih*
sedikit halia*
sos tiram
Cara
bersihkan ayam dan cucuk2kan untuk serap bahan perap
Tumbuk lumat bahan*, masukkan bawang parut tadi, segala kicap, madu dan serbuk lada hitam
sebatikan dan lumur rata pada ayam dan perapkan. kak rose perap 2 jam
masuk dalam loyang dan tutup denga kertas foil. panggang +- 1 jam
sediakan salad..... potato sarada.... sedap dimakan bersama ayam panggang ni.... tima kasih pada ros jintan manis kerana resepinya, atau boleh juga tengok kat sini....
hu la la ... siap dah roast chiken kak rose ni..... makan dengan potato sarada dan nasi goreng cina bersama dengan sos black pepper. alhamdullilah kenyang.
2 comments:
Wah kak rose, kalu dpt lunch tu...sampai ptg kenyang..full of nutrients and loaded....:)
petang kenyang tp tengah malam ni lapo pulak... baru lps goreng pisang ni. melampau kan?
Post a Comment