Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, October 9, 2010

Rezeki semalam....

Asalamualaikum dan salam semuanya..... dah malam baru dapat hupdate rumah ni.... seharian g jenjalan.... cuci2 mata.... ramainya orang sana sini, maklumlah hujung minggu.... ramai yang ambil kesempatan bawa keluarga g jenjalan dan makan2..... kak rose pun samalah.... bak kata nor secubit garam tu.... kita raya hari ni. semalam last syawal pun masih ada jemputan dari jiran untuk open hse rumah dia, tp kak rose kan posa semalam..... jadi petang tu dia mai hantar kat rumah nasi kerabu kelantan ni.....rezeki... x baik ditolak kan.... sebenarnya kak rose tengah rebus spageti nak buat blackpepper spageti yang terpandang kat rumah nor tu.... x jadi le masak, terus je simpan semua bahan2 dan spageti yang dah rebus tu.... nnti masak kak rose tepek gambo ya...

nasi kerabu dengan segala pelakun tambahan nya.... lama dah x makan nih. tima kasih Cik Da..... sedap nasi kerabunya....... dan makan dengan ni....

sebenarnya sementara nak tunggu waktu bukak posa tu sempat lagi g merayap2 rumah orang..... terketuk pintu rumah CMG dan terpandang jelly almond nya.....kebetulan Cik Da ada bagi jelly jugak, wpun bukan jelly almond, tp kak rose belasah jugak buat macam CMG nyer.... sori ya mat ... memandai tuko bahan lak.... jelly perasa ros, ceri merah dan laici.... tambah ais ketul, minum untuk bukak posa semalam.... nyaman sungguh. tima kasih mat bagi idea nak pelbagaikan minuman yang menyegarkan nih....nak resepinya sila lah g ke rumah CMG ya.

4 comments:

Mat Gebu said...

Kak rosee...lomentiknyaaa siap terap jelly tu bentuk chentaa...i likee!!

Ayu Safieza said...

Assalamualaikumwbh kak rose....ooo today dah laye la kan...alahai comey nyer love jelly tu....;P gud idea ni, buleh buat suprise kat yg tercintaaaan!! He3....Ayu suka gak nasi kerabu ni....

Kak Rose said...

mesti lomantik baru sedap nak ngap.... tp sori ya dah derhaka resepinya.

Kak Rose said...

jelly orang bagi... tinggal nak cut jadi love2 tu... pas tu tambah ais... sejuk jer