Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, October 12, 2010

Lauk sempoi hari ni

ayam masak kicap sempoi

Salam dan selamat sejahtera semuanya..... Alhamdullilah dah kenyang lepas makan tengahari tadi.... masak pun dah lewat sebab pot pet dengan kawan sampai x ingat donia dan tehgahari.... dan dapat makan pun lewat jugalah.... nak g keluar makan mak ai..... panas terik sungguh hari ni, rasa x larat nak redah hari yang sangat panas ni..... so... tung tang tung tang kat dapur x sampai sejam siap jugak lauk sempoi untuk ari ni..... memula goreng ayam wat masak kicap je.... buh cili biar ada pedas sikit.....hmm dah siap!

siew pak choy in oyster sauce

pas tu celur sayur siew pak choy ni..... toskan, susun dalam pinggan n buat kuah dia.... curah je atas sayur tu... tabur bawang goreng. siap dah sayur sempoi ni.... nak resepi leh tengok kat sini ya.... tima kasih pada hana jepun tu....

pecal... emergency nyer! bahan mana yg ada jer....

last sekali celur kangkong, potong timun dan sengkuang, susun dalam pinggan, panaskan kuah pecal ready made yg beli kat pasar tani ari tu....tuang dalam mangkuk. siap....wah dinner impossible pun leh kalah ni... boleh siap 3 menu dalam masa x sampai sejam. Alhamdullilah kenyang... . petang ni ada jemputan jamuan raya lagi..... raya? raya terlewat pun x pe lah... kena g jugak lah... memenuhi jemputan jiran2....

3 comments:

eina said...

sempoi2 pun sodapp..hihihi

Kak Rose said...

sedap kat tekak kak rose n keluarga kira ok la tu kan....

Anonymous said...

Salam....sy tumpang promosi di blog ini ye....bagi produk kencing manis....sila click url di bawah. Thanks.

Jana pendapatan RM4,500 sebulan dengan modal RM100.00. Jom click url ini http://www.osteen.com.my/?id=6

"PERCAYALAH...
Ianya Sangat Mudah dan Boleh Dimulakan Dari Rumah Atau Di Mana Sahaja...
SERTAI SEGERA!!.
Apa yang perlu anda lakukan hanyalah klik url ini sekarang http://www.osteen.com.my/?id=6
dan nikmati sebuah sistem perniagaan online yang dibangunkan untuk memaksimumkan keuntungan dan bekerja 24 jam sehari di mana sahaja anda berada!