Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, October 1, 2010

Nasi lemak

salam hari Jumaat yang mulia... penghulu segala hari. pagi lagi ni kak rose nak share bekpes pagi ni.... ya lah lepas2 raya terasa nak makan nasi lemak pulak.... so pagi ni kak rose buatla nasi lemak dengan segala pelakun tambahannya. rendang tu baki yang buat open house ari tu cuma panaskan jer. begitu juga sambal tumis tu. semua balance dari sampingan lontong open house hari tu. (rendang daging dan sambal tumis tu banyak berbaki dan yang ni lebihan dari yang dah bagi kat jiran2....) jadi pagi ni cuma goreng kacang, ikan bilis, telor dan potong timun jer. dah siap!

bahan2 sampingan untuk nasi lemak.... huh heavy bekpes, boleh tahan sampai kepetang dan x yah nak masak lagi dah!

2 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Rajinnye buat NL for brekpas, kak! Love klu untuk brekpas beli je Nasi Lemak bungkus. hehe ;)

Kak Rose said...

Love, nak rasa yang masak sendirik kena la rajin sikit... sekali masak leh makan pagi sampai malam! blinya sllu je x puas ati