Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, May 6, 2011

Lunch hari ini

salam hari jumaat yang mulia semuanya.... pagi td dah g tesco nak penuhkan stok lauk2 yg dah kehabisan.... pegi pun kejap je sbb ada technician dari DELL nak datang untuk gantikan hardware lappy busu yg sakit....dan dah menjelang petang baru berkesempatan nak update rumah maya ni.... yalah masak dan makan pun dah lewat.... lepas semayang jumaat barulah dapat ngap ciken chop yang dibuat ni... makan sekejap jer tp penyediaannya sangatlah leceh.... ayam pun buat dari scratch....siang ayam... (4 ketul peha je pun....) buat breadcrumb, masak nasik, buat blackpepper sauce, potong kubis n carrot tuk coleslaw tu, dan rebus kentang wat wedges.... pas tu goreng lak dan last sekali baru goreng ayam tuh! uissshhh banyak nya keja kan.... tp kejap je semuanya dah siap... derang balik semayang dah ready untuk dingap!

ciken chop dengan segala pelakun tambahannya... nasik goreng mesti ada untuk menandakan ketidak westernan nya!

dah lama rasanya x buat ciken chop ni.... buat pun dengan bahan yg ada jer sbb x de dalam plan pun.... tp sbb dah bli banyak peha ayam so buat la.... Alhamdullilah kenyang untuk tengahari ni....

14 comments:

Ayu Safieza said...

Assalamualaikumwbh Kak Rose....owh pulut tai tai tu wat ayu rase lapoooor..yummeh!! lama ayu tak bw sbb busy kak...kak sihat? Selamaat hari ibu to u toooo:)

Rahmah Ram Ram said...

Salam Kak...wahhh sedapnya menu lunch hari ni..terliur rasanya...

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com

Kak Sam said...

Best nya. lama tak makan cam gini

Kak Rose said...

Walaikumsalam Ayu, pulut dah abes... ari ni wat apam balik lak...bz ya? x pe pelan2... nnti ada masa leh g bw kan...

Kak Rose said...

Rahmah, sekali sekala bole la... camner pun nak nasik jugak!

Kak Rose said...

Sam, bila anak ada rumah, macam2 resepi kuor!

cik cek said...

Kak Rose...hari ni Western Menu pulak ek....bestkan sesekali tukar menu....ubah selera...makan nasi hari2 pun muak jugak kan...

tun_telani said...

rajinnyer kak rose! nmpk sgt sedap =)

inaku79 said...

meriah menu western akak ni. siap dengan nasik lagi. boleh 'bersandar' lepas makan nampaknya ni...hihihi

Kak Rose said...

cik cek, kalau rajin je buat ni... renyah!

Kak Rose said...

tun, nak makan kenala rajin sket..

Kak Rose said...

inaku, x terabes pun sepinggan tu... tamak haloba sangat!

ainnoraini said...

selamat pagi kak rose....
sedapnye...tibe2 teringin nak mkn mcm ni la pulak...

ini beperet anak2ku...

Kak Rose said...

ain... cuti2 ni leh la merajinkan diri untuk anak2 kan.... air tangan ibu akan sllu sedap pd anak2...