Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, May 29, 2011

Aduhai, wajaku....

kisah sedih dihari minggu.... waja yang kami sekeluarga guna selama hampir 9 tahun tetiba jadi cenggini.... so instead berehat2 dirumah sepanjang hari ni kami anak beranak berarak ke balai polis IPD Sepang untuk buat polis repot pasal eksiden td tu.... nasib baik the lady police yg terima repot tu sangat membantu jadi x la terasa tense sangat dengan keadaan keta yg cam tu... so lepas selesai buat repot terus je ke workshop tengok keta yg sangat tenat keadaannya...


inilah woksop nya di kawasan nilai 3.... Lai Hong Ming Motor, terus teringat iklan raya petronas satu masa dulu kan...Tan Hong Ming in love...I like her... her name is Umi Qazrina.... qute sangat!

the car.... beginilah keadaannya... sedihkan.

bahagian kiri depan yg teruk terhempas ke railing divider...

another pandangan sisi yang tersagat kat railing tu...

dari sebelah depan kanan... bumper depan yg nak tertanggal dah!

the severe one.... sampai tercabut tayar! and it will take about 3 weeks to get it done. tunggu je la kan...

15 comments:

K.Nor said...

k.rose.. takziah dr nor.. semoga ada hikmah disebaliknya... sabar ya..

sebenarnya bila tengok accident ni teringat adik ipar nor (kakak pada pengantin - hajar tu)mlm tu, lepas nor dah balik rumah, dpt call dr rumah MIL yg kakak pada hajar tu accident kat traffic light dkt dgn rumah nor. nor gi tengok, kesan accident tu sama jer dgn waja k.rose ni, tayar depan tp belah driver yg tercabut gak. dilanggar keter lain yg buat u-turn. nasib baik dia 3 beranak ok (ada bb yg masih kecik lg dlm keter masa tu menangis kuat betul masa accident) setakat kena kat tayar jer la, tak la kena side car cam waja k.rose tu..

kasihredha said...

sabar ye kak...segala sesuatu Allah dah tentukan dan pasti segala musibah ada hikmah disebaliknya yang kita belum nampak lagi sekarang.

Nieza said...

alahai kesiannya kak....dugaan tu...banyakkan bersabar..ada hikmah sebalik semua dugaan tu...yang penting akak sekeluarga selamat...alhamdulillah.

azieazah said...

Tumpang simpati. Apapun redha saja lah. Semoga segala kesulitan segera dapat diselesaikan.

Kalu ada pilihan, ganti baru.

Cik Puan Izan❤ said...

Ya Allah sedihnyaa... harap kak rose bersabar dengan segala ujian Allah ini... saya tumpang sedih...

Anonymous said...

teruk jugak tu Kak Rose...sabar ya!..

Sally yg susah nak log in:
http://darigobokhatiku.blogspot.com/

Chik Mimi said...

Sabar ye kak mungkin ada hikmah disebalik kejadian,nasib baik akak tak ada apa-apa

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

susahnya bila takde kenderaan... nak buat apa semua jadi payah.. tp kalau ada 2 kereta ok la sikit.. harap bersabar ye kak rose..

Kak Rose said...

Nor, masa tu keta tu anak yg bawak ngan kawan2 abes tengok bola... kalau tengok tempat dia kena tu mmg mmg curam dan curve sangat... cuma syukur sangat2 anak x apa2..

Kak Rose said...

kasih... benarlah, ingatan agar kita banyakkan besabar!

Kak Rose said...

Nieza, syukur sangat2 sbb anak x apa2...

Kak Rose said...

azie, terima kasih... mmg dalam perancangan, keta tu macam besar sangat untuk anak...

Kak Rose said...

Sally, benda dah nak jadi... kena terima je la kan...

Kak Rose said...

Chik Mimi, tulah syukur sangat2 x de cedera ke apa...

Kak Rose said...

Madiha, nasib baik ada satu lagi silver tu, kalau x payan jugak nak kesana sini, buat repot polis dan g woksop bagai!