Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, May 7, 2011

Doktor lappy datang rumah

semalam repot pasal lappy busu yg sakit casingnya ni…. camner lah anak ni guna sampai nak terkepak cenggini…. serupa macam kena sepak terajang jer lappy ni kan…. kesian dia, baru setahun guna dah jd cenggini, nasib baik ada bli insurance jadi dapatlah tukar percuma jer. so pagi td technician dari dell tu datang untuk tukar casing yg baru…. dah ganti casing tu dia punya lcd screen pulak nak kena ganti gak….baru lah nampak cam semua baru kan.... (tuko yg led boleh dak? aik!!!.... ini sudey lebeh!) yang tu derang akan dtg minggu depan lak. nasib baik je percuma….dan service pun sangat cepat…. kira semalam repot ari ni dia dah ganti yg baru…

the technician sedang pasang casing yang baru dengan tuan punya lappy tersandar as if x de apa2 yg jd pada vostro dia.... dulu bagi dia guna yg inspiron tu motherboard plak yg sakit.... alahai.....anak! anak!

6 comments:

cik cek said...

Wah!...macam2 doktor ada skrg ni...Doktor Lappy pun ada....
Dah ok ke lappy busu Kak Rose...mesti dah lega busu kan...
Anak2...memang berbagai ragam....:)
Ingat cek je lum tido...kak rose pun masih berjaga ke...

Selamat berhujung Minggu Kak Rose....

Kak Rose said...

cik cek, ok jer cuma casing dia yg rosak.. n screen tu pun ok tp doktor tu suggest tukar yg baru... so ok je la since it is in the insurance coverage.

haiqal said...

Perghhh,tapi betul lah Dell service dia bagus.

Naz said...

Kak Rose..
bila tgk lappy akak tu teringat naz pada lappy hubby masa study dulu.. Cam tu le rupanya dah terkepak tap still gunaaaa...heheheeee..

Kak Rose said...

haiqal, mmg cepat, kalau ada insurance la...

Kak Rose said...

Naz, yg ni pun boleh guna... tp sakit mata mandangnya!