Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, February 9, 2011

Lauk sempoi hari ini

LHSI..... aci tak kalau nak guna shortform jugak macam izah dan nor tu?.... LHSI? lauk sempoi hari ini. hi hi hi.... masak nak abeskan stok yg ade dalam fridge je sbb esok pepagi kami akan bertolak ke Narathiwat, Thailand... ada hal keluarga yg perlu dihadiri.... jangan buat prasangka ya.... sbb sllu orang sebut narathiwat ni pasal kawin lari je kan..... oh tidak, bukan itu. bukan... banyak betul bergerak sejak akhir2 ni... 2 minggu lepas g Alor Setar, pas tu hari Sabtu ke JB dan ni nak ke Thailand lak.... (bulan 3 nnti nak ke KK ... eh lama lagi tu....) penat woo... tp nak wat camner kan.....banyak berjalan luas pandangan dan poket juga bertambah lubang2!

ish... ish nak citer pasal masak masak dah ke lain pulak kan... lauk simple untuk lunch hari ni.... terung goreng dengan cili dan udang kering. sedap sangat dan dah banyak kali buat, tq Along Roz kerana resepi yg sedap ni.... leh gak tengok kat sini .

udang goreng kunyit dengan kacang panjang dan bawang holland yg sangat sempoi jugak.....

sup bebola daging ayam emergency.... resepi ada kat sini...... sbbnya kedua2 lauk tu x de kuah, kang tercekik nasik pulak... so jalan paling senang buat lah sup emergency ni... cauliflower pun x sempat nak potong! tumiskan bawang putih sambil potong celery n carrot.... sudahnya hangus bawang putih ku, tu yang berenang2 itam kat sup tuh!

12 comments:

izahdaut said...

kak rose..sedap sungguh kombinasi lauk pauk kak rose ari ni..jauhnya sampai narathiwat tu kak..take care ye kak...

K.Nor said...

k.rose, jgn lupa beli ole2 ya.. utk kita izah kan.. hehhe

Mas said...

sedappnya menu2 tu...sure bertambah2 nasi tu....

faa rosli sulaiman said...

kitaowank pon sempoi..
ikan pekasam n itik panggang..
hehehehehehe

jom tengok sini--> http://duniakucookingandtraveling.blogspot.com/2011/02/pekasam-temerloh-mari-n-itik-panggang.html

Kak Rose said...

izah, jenjalan cuci mata n poket jugak. n tq

Kak Rose said...

ole2 ya...nnti kita pk aaapa nak bli...angin? x jual kot?

Kak Rose said...

x pe janji sedap kan.... tp kak rose x reti makan ikan pekasam nih!

Kak Rose said...

mas, menu sempoi yg sedap!sure brtambah2 nasik!

Nieza said...

assalam kak, sedapnya menu akak ni kalau tau tadi boleh singgah lunch sini...hehe btw selamat bertolak yer kak Rose...semoga selamat pergi dan blk..:)

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Knock..knock.. kita datang bawa semangkuk kerutuk daging.Tapi tak ada santan ya...

Kak Rose said...

Nieza, menu yg sangat sempoi jer tp mmg bertambah2 nasik!

Kak Rose said...

Ros... lama dah x masak daging...masakan sihat ya? bagus2 kak rose suker!