resepinya dari izamel78@Myr dan kak rose penah buat kat sini.....
Bahan-bahan ( 8 - 10 orang )
- 1 cawan tepung kastard
- 1 cawan pati santan
- 3 cawan air
- 3 - 4 senduk kecil gula (kurang atau tambah mengikut kemanisan masing2)
- 1 tin jagung manis
Cara-cara
- satukan kesemua bahan. kacau sebati supaya tepung tidak berketul-ketul.
- masukkan ke dalam periuk, masak di atas api sederhana. kacau sentiasa hingga adunan likat dan berkilat.
- tuang adunan yang masih panas ke dalam loyang dan biarkan sejuk seketika. simpan di dalam peti sejuk.
10 comments:
wah cantik aaa bentuk puding ni kak..lawa2..tak kire la sememh pun asal sedap kak kan
Assalamualaikum kak rose,
saya suka puding ni...sedappp
kita pun dah lama tak wat puding jagung ni..tengok dalam petiais ada separuh jagung dalam tin..nak wat gak lah...
sedappnya puding jagung..
lama dah mas tak makan..
nak sikitt kak..he..he...
Kak Rose,
Mcm gini punya cantik, halus, mulus punya puding jagung akak ckp sememeh. Cantik lah kak mcm I...hahahaz *ehem* *ehem*
salam kak rose...sedapnya...nanti boleh cuba ni...bahan bahan pun senang...resepi kak rose tak pernah mengecewakan....
kak Rose....simple recipe but yet sedap kan? Thank u for sharing....tak tahan tgok bahagian yg di potong tuuuu..
izah, apa ada pada ropa kan....
Norul, lama x makan tu yg buat ni... sedap!
Nazrah... jom memuding kita. jgn simpan saja nnti rosak pulak jagung tu!
Mas, alamak terlambat sudah... udah ilek makan petang td!
Anie, masa x potong tu ok jer... bila dah kena potong... tengok lah sendiri berapa keras tangan kak rose nih!
eni... kak rose nak buat pun cari resepi yg senang2 jer... kalau complicated tu mintak mahap je la jawapnya!
Ayu, betul tu.. sememeh tp syedap!
kak rose
memang shedap puding jagung tu..tangan dah gatai nak wat gak arr..
yat, sila la cepat kedapur, godek dulu sebelum g keja... balik nnti ready tuk d ngap!
Post a Comment