Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, February 28, 2011

Jus buah naga

nama kan main garang... warnanya jugak. buah naga, tp yang ni x de makna nak garang2.... sudahnya kena ngap jugak. cuaca panas ni dapat minum yang sejuk2 memang menyegarkan... masa cari resepi lempeng kelapa semalam dah ternampak CMG buat jus naga ni.... kak rose pun teringin jugak nak rasa...so kak rose kopi pes ya mat... mintak dihalalkan resepinya nak tepek kat sini....

BAHAN-BAHANNYA :-)
1 biji buah naga jenis merah, saiz sederhana (kak rose buat 1/2 biji jer)
1 1/2 camca besar gula pasir (atau ikut manis)
3 cawan air mineral
1/2 cawan susu sejat IDEAL
3 titik esen vanilla
Ais kiub secukupnya
Buah Stoberi sebagai hiasan (jika suka)

CARA MEMBUATNYA :-)
Buah naga dibelah 4, ambik isinya dan masukkan ke dalam alat pengisar bersama2 guna dan air. Kisar hingga hancur. Tambah susu cair dan esen vanilla, kisar sekejap lagi, rasa dan jika ok boleh tuang dalam cawan. Isi ais kiub secukupnya dan hidangkan sejuk...hmmm....

6 comments:

Nieza said...

perghh tak thn nengok jus ni kak...memang my fav ni...sini tak jumpa lagi yg colour ni.

Kak Rose said...

kaka rose lagi suka makan cam tu jer instead of buat juice...

Ayu Safieza said...

weheeeeeeeeeeeeeeeeeee.....vangga vangga vangga bangaaaaaaaaa sama kak rose...itu minuman cihat!!!!

Ayu suke sume kalu buah naga ni....errr...kulitnya idok la.....huk3!!!

Kak Rose said...

Ayu.... itu kulit ada olang mau ma.... cik tong manyak suka sama dia!

missalongwani said...

hahahah..nanti kak rose minum..tubik api kot mulut...roarrrrrr..hahahhahah

haniQaseh said...

cantik menarik kan colour air nie....terliur lak...