Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, February 28, 2011

Ini buktinya....

boleh bawak ke mahkamah ke bukti cam ni?....

Wah gempaknya…. kes mahkamah ke siap ada bukti bagai? ke apa benda yang nak dibutikan dan kepada sapa pulak?.... he he he jangan risau….. x de apa2 sebenarnya. cuma pagi tadi kak rose g briskwalk cam selalu, (eceh ceh…. macam selalu konon…. padahal baru semalam stat setelah sekian lama terkantoi!.....) dan hari ni kak rose jalan sebanyak 25 pusingan kat taman tu…. so setiap koyakkan kat daun tu menandakan 1 pusingan lah…. Kira nak dapatkan 10,000 langkah sehari tu masih jauh lagi la… setiap pusingan tu ada 350 langkah… jadi kena belajar matematik sikit neh…. mana kalkulator ni, eh guna excel ok gak… jap nak kira… 350 x 25 = 8750 langkah…(agaknya kalau g Kl dah dekat nak sampai kot) wei….dah dekat lah tu kan. dan masa balik tu kak rose ikut jalan jauh…another 3 x 350…. Siap kira setiap langkah sbb cuba nak dapatkan 10 ribu step tu… (alangkah bagusnya kalau ada alat pedometer tu….) tp x dapat gak. So close yet soooo far, x tercapai jugak. Kira bakinya tu masa kita buat keja rumah yang turun naik tangga kedepan belakang tu ada x seribu langkah sehari? Kalau ada itu sudah bagus… melebihi sasaran! Tp itu boleh kira ker?

ni semalam nyer daun.... 14 pusingan jer. x larat dah!

dah pas penat jalan balik rumah mandi dan bekpes….. hmmm. esok baru nak g jumpa doctor nak amik result ujian darah ari tu…. hope for the best, Insyaallah.

11 comments:

Ayu Safieza said...

Assalamualaikumwbh....you go girl!! caiyok3!! Jgn putus asa k....Ayu pun harap for the best esok tuk kak rose....mmmm pas ni nak g wat cardio gak....jelesnye tgok itew owang ada beribu2 langkah.....:)

Kak Rose said...

Ayu, tengah nursing kaki yg penat neh! nak wat cardio x larat nak lompat2 laks!

HomeKreation said...

Salam KakRose. ALong pun baru setat jogging tapi sekali seminggu je - tu pun 5 round je (2.5 km) tak ler sampai 25 round cam KRose, boleh pingsan kalau along buat 10 round pun...hehe. Kita dpt adiah pedometer tu dari company tapi dok dlm kotak lagi, siap dgn coreball.... nak kuatkan semangat nak exercise, selalu je ada excuse ni. Best ler KakRose ni semangat ler, kita pun dah berkobar gak ni...hehe.

Sally said...

hehhe..Kak Rose sempat buat anyaman lagi tu..btw..teruskan usaha murni tu..caiyok2..

Sari Yusa Ibrahim said...

tak tahan tngok bf kak rose tu... daun beranyam tu lagilah tak tahan... caiyok2! Kalu jalan2 dlm umah jgn koyak langsir lak ya... hik3

Kak Rose said...

Along, kak rose ni pun tah hot2 ciken shit je... nak bli pedometer takut lak guna sekali jer pas tu simpan... kan dah rugi!

Kak Rose said...

sally, dah x de keja la tu.... pas penat jalan semalam sambil lepak anyam daun tu n snap... cam katun jer kan?

Kak Rose said...

sari, bf tu x sedap sangat2!!!!! tu yg tambah macam2 nak kasi beselera sikit nak nelan! pas jalan kat luar dah x daya nak koyak langsir lagi dah. lepak habis!

K.Nor said...

hebat k.rose!! :)

Kak Rose said...

Nor, hi hi hi...

azie said...

wah...rajin nye....sy ni pun tgh diet...dah xmkn mknn yg berkarbo like kak rose said.....tgh berusaha mcm kak rose jugak ni...tp kak rose mmg hebat!!! Tahniahhhh