Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, July 20, 2012

Potato salad

simple lunch sebelum posa esok.... malas nak masak untuk makan tengahari sebenarnya... akan masak nasi jugak la untuk dinner nnti sbb masa sahur mmg x kan lalu nak makan nasi dah! so amik nasik masa dinner.

resepi potato salad ni kak rose amik kat Myr oleh m3rni3, tp kak rose x de la gherkin tu bagai, so gantikan je dengan fresh timun jepun yang krup krap... enak banget makan dengan potongan tomato n timun jepun n fish finger yang digoreng rangup... mekasih ya share resepi salad ni dan kak rose mintak izin nak kongsikan kat sini lak...

Bahan-bahan ( 6 orang )
  • 8 kentang, kupas kulit, dadu kasar dan rebus
  • 2 biji bawang, di potong dadu halus
  • 3 batang gherkin, dipotong dadu halus (kak rose gantikan dengan timun jepun)
  • 4 biji telur, direbus dan di potong kasar2
  • mayonnaise secukupnya
  • sedikit garam dan lada putih

cara-cara

  1. Masukkan semua bahan-bahan didalam bekas yang besar lalu gaulkan dengan mayo, garam dah lada putih.
  2. Enak dihidang sejuk atau at room temperature.

sedap banget, satu pinggan penuh ni x cukup taw.... cari for 2nd helping!

fish fingers yang kak rose guna.

13 comments:

Mat Gebu said...

Salam kak rose....hmmm utk berbuka pun bess gak nih...Selamat menyambut Ramadhan yea kak...

Sari Yusa Ibrahim said...

ni lunch stail omputih ni, hehe

Selamat berpuasa, Kak Rose

Sofea said...

Selamat menyambut Ramadhan dan semoga segala amalan kita diberkati Allah..

izahdaut said...

kak rose.. slmat menyambut ramadhan.. i miss uuuu..

sedap salad gini. saya suke

Kak Rose said...

Mat, menu malas hari ni... tp kalau nak buat bukak posa pun ok gak... x la letih mengantuk bila berterawih nnti....

selamat berpuasa buat Mat dan bonda jugak ya.

Kak Rose said...

Sari, omputih yg malas... he he he

selamat berpuasa buat Sari n keluarga

Kak Rose said...

Sofea, sama2 kita berpuasa dan mengharap seribu rahmat dari Nya

Kak Rose said...

izah, bz bisness ya

selamat berpuasa buat izah n keluarga jugak.

CikOdah Gebu said...

selamat berpuasa kak rose sungguh menyelerakan masakannya terliur cikodah

Kak Rose said...

CikOdah, selamat berpuasa jugak buat Odah...

boleh try nnti untuk menu bukak posa lak... pasti kenyang!

Nieza said...

selamat berpuasa kak Rose...semoga semua amalan kita diterimaNya..insyaallah amin.

Bicara Kak Noor said...

wah kak Rose resepi mata biru ni sedap ni anak2 akak pun suka kalau gini mmg diaraong tk makan nasi..

miss scofield said...

sedap nye potato salad......

dah lama x makan potato salad....

teringin nye!!!!